Home => Lichaam & Geest => Parapsychologie => Mind Power: De baas in je eigen gedachten…

Mind Power: De baas in je eigen gedachten…


Mind Power is een veel gebruikte term in coach- en trainersland. Maar wat is het nu precies? En nog
belangrijker: wat kun je er concreet mee?

Welke van de 60.000 kies je?
“Stel je voor, je hebt een vreselijke dag gehad. Een situatie blijft maar op een negatieve manier in je hoofd ronddolen, waardoor je niet kunt slapen. Het is dan ontzettend handig om een tool te hebben om het met rust te laten.” Voor Anatol is Mind Power dé manier om regisseur te blijven van zijn eigen gedachten. Dat je je brein kunt aansturen en bijsturen is een eeuwenoud gegeven. Echter blijft het in de praktijk vaak lastig om de gedachtes die langskomen niet na te leven. Een gemiddeld mens heeft zo’n 60.000 gedachten op een dag. Toch blijft het steeds een keuze óf je überhaupt wat doet met een gedachte.

“Dat maakt mij niet bijzonder, hooguit handig.”
Op zijn 23e ontdekte Anatol de ongelofelijk kracht die schuilt in Mind Power. Hij werd getriggerd door twee klassiekers: ‘ Think And Grow Rich’ en ‘Psycho Cybernetics’. Door deze twee boeken ging er een nieuwe wereld voor hem open. “De mogelijkheden zijn enorm als je je brein maar leert hoe het werkt. Ik heb mijn mind getraind, waardoor ik – en anderen
die ik dat leer – simpelweg een leuker leven hebben. Dat maakt mij niet bijzonder, hooguit handig om hiervoor te kiezen. Mensen als Uri Geller gaan nog een stapje verder en kunnen met hun brein niet alleen mensen en situaties beïnvloeden, maar ook materie. Dat is natuurlijk het summum. Ik geloof dat we in staat zijn om dat te doen.”

Een leugentje voor eigen bestwil
‘Je bent niet je gedachten’ of ‘Je bent niet zoals je zelf denkt’, is een veelgehoorde uitspraak, maar hoe breng je hier verandering in? Volgens Anatol zijn er verschillende manieren om jezelf hier beter in te trainen. Mind Power is een manier om je gedachten beter te sturen en dus de gedachten die op een dag voorbij komen zelf te kiezen. Een eerste stap om dit te leren is dat je doet alsof je het al kan. Dit klinkt misschien wat vreemd in de oren, maar overtuigingen zijn de achterliggende mechanismen die een hoop bepalen. Als je jezelf vertelt iets niet te kunnen, is de kans dat het wél lukt heel klein. Gun jezelf dus een klein leugentje voor eigen bestwil en zie dat je met sprongen vooruit gaat…

De kracht van visualisatie
Een tweede tip is de kracht van visualisatie. Doordat je je doelen visualiseert maak je de kracht van je gedachten sterker. Je zult merken dat het steeds makkelijker gaat. Gun jezelf de tijd, want je brein moet het leren om dit bewust te kunnen doen. Een mooi gegeven is wel dat we allemaal kunnen visualiseren. Denk maar eens niet aan een ijsbeer.
Het is bijna onmogelijk dat je nu niet een ijsbeer op je netvlies ziet verschijnen…

Stap voor stap
Om visualiseren goed te leren is het van belang dat je kleine stapjes neemt. De kern ligt met name op het gebied van het leren kennen van het brein. Hoe beter je je brein kent, hoe makkelijker visualiseren en dus Mind Power wordt. Hak hetgeen dat je wilt leren in kleine stukjes. Je kunt jezelf hierin trainen om eerst simpele voorwerpen in je gedachten te nemen.
Bedenk eens hoe een cirkel of een kruis er in je gedachten uitziet. Een volgende stap is dat je er ook geluid bij bedenkt. Hoe klinkt het? Is het een hard of zacht geluid? Rond of scherp? Stap voor stap maak je op den duur de visualisaties steeds gecompliceerder.

Aan de slag!
Als je het visualiseren onder de knie hebt, kun je het in praktijk gaan brengen. Stel je hebt binnenkort een belangrijk gesprek. Repeteer deze afspraak dan van te voren in gedachten. Richt je met name ook op de uitkomst. Zijn de mensen tevreden, blij of enthousiast? En hoe voel jij je? Het voordeel is dat je mind de situatie repeteert waardoor je makkelijker met de situatie kan omgaan. Dit wordt al veel in de sportwereld toegepast om prestaties te verbeteren. Het maakt je brein namelijk niet uit of je oefent in het echt of dat je dit nu doet in het brein.

Anatol: “Er zijn onderzoeken die aantonen dat personen die in het écht oefenen en personen die het alleen in hun brein oefenen exact dezelfde prestaties neerzetten. Het lijkt misschien ongelofelijk, totdat je er zelf mee aan de slag gaat.
Ik zou zeggen: test het voor jezelf en zie de mogelijkheden. “

Anatol Kuschpèta

Neem contact op met het New Life Team:
Tel: +31 30 750 4066 (Voor België)
0800 888 888 6 (Enkel voor Nederland)


Anatol Kuschpèta


Hij maakt met de New Life University zijn droom waar; een eigen instituut waar je dingen kunt leren die je eigenlijk op school had willen kunnen leren. Gedreven coach en trainer. Van één-op-één coaching tot trainingen met honderden mensen tegelijk. Hij werkte reeds voor kleine en grote bedrijven, onbekende en bekende Nederlanders, particulier en pro deo. Eigenlijk is het niet Anatols vak, hij is het zelf!

Voor info over New Life University: www.newlifeuniversity.com

Bekijk ook

Vanishing Twin Syndrome - De verloren tweelinghelft

Vanishing Twin Syndrome – De verloren tweelinghelft

In de jaren ’80 is er heel wat onderzoek verricht naar tweelingen. De laatste jaren hebben o.a. Dr. D.B. Chamberlain, Dr. Althea Hayton. Drs Austermanns nagegaan wat de gevolgen zijn voor een “verloren tweeling”, ook wel genoemd “Vanishing Twin Syndrome (VTS)”, ‘’Overlevende twin’, ‘Wombtiwn survivor’.. Uit onderzoek blijkt dat overlevende twin tal van overtuigingen en effecten overhoudt die een groot deel van zijn leven bepalen.