Home >> Positive Cooking >> Brochettes van gegrilde groenten met saus en koriander

Brochettes van gegrilde groenten met saus en koriander


Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 eetlepel Bertolli olijfolie
  • peper en zout
  • 8 kerstomaatjes
  • 2 courgettes in 8 schijfjes van 1,5 cm
  • 2 uien in vier gesneden
  • 1 rode paprika in vier gesneden
  • enkele takjes koriander (garnituur)
  • 4 partjes limoen (garnituur)
  • 1/2 koffielepel gehakte koriander
  • 1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
  • 2 pijpajuintjes, fijngehakt
  • sap van 1 limoen
  • 100 g Effi Licht Fris Natuur

Bereiding:

  • Verwarm de grill op 220°C.
  • Giet de olijfolie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Laat daarin de groenten gedurende enkele minuten marineren.
  • Steek de groenten op de brochettes in deze volgorde: eerst kerstomaat, vervolgens courgette, ui, rode paprika en ga zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
  • Laat de brochettes gedurende 10 tot 15 minuten grillen in de oven. Draai ze regelmatig.
  • Meng ondertussen de koriander, platte peterselie, groene uien en limoensap met Effi Licht Fris Natuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de brochettes meteen na het grillen met de koriandersaus.

Tip:
Serveer de brochettes met pasta, rijst of een aardappel in de schil.

Bekijk ook

Recepten december - Sinterklaas periode - Zoete recepten

Recepten december – Sinterklaas periode – Zoete recepten

- Taai taai - Speculaasjes - Gevulde speculaas