Home >> Positive Cooking >> Recepten voor februari

Recepten voor februari


Hartige pompoentaart:


-250 gram volkoren- of meergranen meel
-100 gram witte bloem
-Zeezout
-50 gram Zonnebloem olie
-Yofu naturel

Maak een kruimeldeeg van deze ingrediënten en druk het deeg in een ingevette springvorm,bak deze bodem 10’ in een voorverwarmde oven van 180°C. Neem uit de oven en vul hem met onderstaand pompoenmengsel,zet nu weer ca 20’ terug in de oven.

De vulling:

-½ grote pompoen in blokken gesneden
-1 eetl miso
-1 blok tofu (voor de variatie mag je (bij een iets minder koude dag) eens tofu rosso nemen)
-1 ui,in grove stukken gesneden

Fruit de ui in een beetje sesamolie,voeg de stukken pompoen en tofu toe en laat alles een 15’ stoven,voeg evt wat water toe. Mix alles goed door met een vork of staafmixer. Maak op smaak met de miso. Verdeel deze vulling over de voorgebakken deegbodem. Lekker met veldsla als lunch of avond eten.


Meergranen risotto:


-2 koppen meergranen van het merk biorithme b.v
-1 kleine stengel prei, klein gesneden
-Zeezout en umesu pasta
-Dulse zeewier

Sauteer de prei met aanhangend was water in een pannetje. Voeg de granen toe en 4 koppen water. Breng aan de kook en voeg het zout toe en wat dulse zeewier.
Laat ca 15-20’ koken op zacht vuur. Voeg wat ume pasta toe naar smaak.Voor de variatie kun je ook eerst zonnepitten roosteren en deze meekoken.

Broccoli met pastinaak:


-1 stronk broccoli van ca 500 gram,roosjes apart en steel in blokjes gesneden)
-2 pastinaken (in potlood techniek gesneden)
-Haverroom
-Nootmuskaat

Breng een bodempje water aan de kook in een zware pan. Voeg wat bouillonpoeder toe en de pastinaak met de broccoli. Temper het vuur en laat ca 20’ zachtjes stoven. Laat het resterend vocht zonder deksel verdampen en voeg wat haverroom toe en de nootmuskaat.

Chinese kool rolletjes met seitan rol gevuld:


-1 chinese kool,4 mooie bladeren eraf halen
-4 kk seitan rollen van Lima
-Mosterd
-Tapas prikkers

Breng wat water aan de kook met zeezout. Blancheer hierin de koolbladeren 2’,haal ze uit het water en spoel ze meteen af onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken op keukenpapier? Smeer ieder blad in met wat mosterd en leg op ieder blad een seitan rol. Rol het blad op,te beginnen bij de dikke nerf. Steek er een tapas prikker in en bak de koolrolletjes zacht in wat olie of gewoon in een stoommandje als je liever niet teveel vet gebruikt.

Smakelijk,

Joyce

Bekijk ook

Recepten december - Sinterklaas periode - Zoete recepten

Recepten december – Sinterklaas periode – Zoete recepten

- Taai taai - Speculaasjes - Gevulde speculaas