Aartsengel Uriël – Anaël


Betekenis: Engel van het lot

Heerst over: Stier – Maagd – Steenbok
Eigenschappen: Magische krachten, energie, bestrijdt lusteloosheid
Aartsengel van het Noorden, heerser van de planeetVenus.


De naam betekent “vuur van God”. Uriël is de engel van de profetie en de openbaring.
Hij wordt meestal afgebeeld met vlammen in zijn hand.
Uriël is de engel van het lot en kent de geheimen van onze toekomst en ons verleden. Haar aanraking is zacht, ze is zachtaardig en roept onze zielen terug naar haar liefde.
Uriel waarschuwde Noah voor de dreigende vloed, hielp profeet Ezra om voorspellingen te interpreteren over de komst van de Messiah. Hij bracht ook de kennis en de praktijk van alchemie.

Hij wordt vertegenwoordigd door de oude vruchtbaarheidsgodinnen als Aphrodite, Astarte, Isis en Frigga. Zijn heidense mannelijke aspect wordt het beste vertegenwoordigd door Eros en Cupido, wiens liefdespijlen geliefde met elkaar verbind.

Uriëls magische voorstelling is een jongeling die mannelijk noch vrouwelijk schijnt, maar de schoonheid van beide seksen combineert. Hij draagt een lange groene mantel en zijn lange zwarte haar is samengebonden met een krans van wilde bloemen en rozen.

De Aartsengelen Anaël en Uriël kunnen opgeroepen worden voor alle zaken die te maken hebben met romantische liefde, harmonie, vriendschap, genot, huwelijkszaken, muziek, de kunsten en schoonheid. Voor aardse liefde wordt vaak de Aartsengel Uriël aangeroepen en voor kosmische Liefde Anaël.


Uriël, engel van vrede en redding, hoor mij aan:
geef mij de wil om zachtmoedig
en vol vriendschap te leven
en laat mij niet onnodig energie verspillen.
Wapen mij tegen de gevaren van lusteloosheid en verveling,
die mijn vooruitgang blokkeren
en mij wegdrijven van geluk en succes.
Machtige Uriël, verlicht mijn geest met uw wijsheid.
Geef mij de kracht om te willen
en om anderen te helpen.

Bekijk ook

Aartsengel Raphaël

Aartsengel Raphaël

Hij was bij de oude Grieken bekend als Hermes, bij de Romeinen als Mercurius die de bode van de Goden was, bij de Kelten als Ogma, bij de Egyptenaren als Thoth en bij de Noord-Europeanen als Odin of Wodan.