Cerato / Loodkruid


Voor hen die onvoldoende zelfvertrouwen hebben om zelf hun beslissingen te nemen. Zij vragen voortdurend de mening van anderen en worden vaak misleid.

Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: geen eigen mening hebben, twijfelen aan de eigen bekwaamheden en alsmaar raad aan anderen vragen.

Uitspraken: ‘hoe zou jij dat doen, als je in mijn schoenen stond?h, ‘zo eenvoudig kan de oplossing toch niet zijn’ en ‘ik denk dat ik dat niet kan’.

Iedereen is mooier, leuker en slimmer dan jij. Wat een ander zegt zal wel kloppen, want wie ben jij om het te weten? Als je geen weerstand meer kunt bieden tegen andermans ideeën, jezelf een nul vindt en zéér trendgevoelig bent. Maar ook het omgekeerde: als je over alles en niets een mening hebt, een beetje de schoolmeester gaat uithangen of niets meer van anderen aan kunt nemen. Loodkruid geeft je vertrouwen in je eigen standpunten, je hoeft je er niet aan vast te klampen. Niet aan die van een ander en niet aan die van jezelf. Je weet weer dat je door schade en schande wijs wordt en dat dat voor ons allemaal geldt.

Botanische informatie:

Ceratostigma Willmottiana

Deze uit de Himalaya afkomstige bloem groeit in het Westen nergens in het wild, maar wordt in Engelse plattelandstuinen gekweekt. De lichtblauwe, trompetvormige bloempjes ter lengte van circa één centimeter worden in augustus en september verzameld.


Bekijk ook

Chestnut bud / Knop van de witte paardekastanje

Chestnut bud / Knop van de witte paardekastanje

Remedie nummer 07 Chestnut bud / Knop van de witte paardekastanje Categorie indeling 3