Mustard / Herik of Wilde mosterd


Voor hen de te lijden hebben onder aanvallen van melancholie of wanhoop, die zo diep zijn, dat het lijkt alsof een donkere koude wolk hen omringt en hen belet het licht en de levensvreugde waar te nemen. Het is mogelijk dat er geen enkele reden of verklaring voor dergelijke aanvallen te vinden zijn. Onder deze omstandigheden is het bijna onmogelijk gelukkig of vrolijk te zijn.


Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: zware depressie van onbekende aard, slaapstoornissen en gebrek aan eetlust.

Uitspraken: ‘het overvalt me’, ‘ik zie het ineens helemaal niet meer zitten’, ‘ik ben niet vooruit te branden’.

Als de hele wereld op je schouders lijkt te drukken, je je onverklaarbaar somber voelt en nergens meer een lichtpuntje kunt ontdekken. Het gaat wel weer over…en komt ook zo nu en dan weer terug…en is koud en triest. Geen straaltje zon dringt nog in je hart door. Herik herstelt de verbinding met je ziel, met je innerlijke licht en laat de schaduwen verdwijnen. Je leert dat elke ochtend de zon weer opgaat, óók op bewolkte dagen.

Botanische informatie:

Sinapis arvensis
Deze 30 tot 60 cm hoge, recht ‘wilde mosterdplant’ groeit in velden en wegbermen. De felgele bloemen zijn aanvankelijk ‘schermbloemig’, maar ontwikkelen zich snel tot langwerpige zaadpeulen. De herik bloeit tussen mei en juli.

Bekijk ook

Aspen / Esp - Ratelpopulier

Aspen / Esp – Ratelpopulier

Remedie nummer 02 Aspen / Esp - Ratelpopulier Categorie indeling 1