Scleranthus / Hardbloem


Voor degenen die lijden omdat zij niet in staat zijn te kiezen tussen twee mogelijkheden, daar elke mogelijkheid hen beurtelings als de goede voorkomt. Het zijn over het algemeen rustige personen, die hun moeilijkheden alleen dragen en niet geneigd zijn ze met anderen te bespreken.

Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: geen keuze uit twee dingen kunnen maken, gebrek aan innerlijk evenwicht en wisselende stemmingen (twee uitersten).

Uitspraken: ‘ik ben er nog niet uit’, ‘laat me toch met rust’, ‘zal ik meegaan of niet?’ en ‘ik weet eigenlijk zelf niet wat ik wil’.
Als het je tè moeilijk valt een beslissing te nemen en er nòg moeilijker bij kunt blijven. Je omgeving begint je onbetrouwbaar en inconsequent te vinden, je waait te gemakkelijk met alle winden mee. Maar voor je over dit soort twijfels aan jezelf durft te praten met anderen, bijt je nog liever je tong af, ze zitten allemaal al zo op je huid. Hardbloem geeft je de kracht om voor je beslissingen in te gaan staan. Zo gezegd, zo gedaan. En ook eens raad of hulp vragen (en kunnen aannemen) gaat dan makkelijker.

Botanische informatie:

Scleranthus annuus

Deze 5 tot 70 cm hoog wordende eenjarige struik of kruipplant met haar vele met elkaar vervlochten stengels, groeit op tarwevelden en in zanderige of kiezelhoudende grond. De hardbloem heeft in haar bloeiperiode kleine bladgroene of donkergroene bloemen.

Bekijk ook

Aspen / Esp - Ratelpopulier

Aspen / Esp – Ratelpopulier

Remedie nummer 02 Aspen / Esp - Ratelpopulier Categorie indeling 1