Star of Bethlehem / Vogelmelk


Voor hen die diep bedroefd zijn in een situatie die hen tijdelijk zeer ongelukkig maakt.Tegen de schok van slecht nieuws, het verlies van een dierbare, de angst als gevolg van een ongeluk, enz.. Voor degenen die tijdelijk ontroostbaar zijn, brengt deze remedie verlichting.Balsem voor de Ziel; een geestelijke pijnstiller.

Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: zacht spreken, nawerking van shocks en trauma’s en drugs gebruik.

Uitspraken: ‘dat is me in het verkeerde keelgat geschoten’, ‘dat heeft me zo diep geraakt’, ‘je hebt me echt pijn gedaan’ en ‘ik ben helemaal uit mijn evenwicht’.

Als je geen adem meer kunt krijgen, als het verdriet je overweldigt en de pijn ondraagbaar is. Als je leven een nachtmerrie lijkt. Maar ook als een dergelijke ervaring zich diep in je binnenste vastgezet heeft. Oude lidtekens, in je lijf of in je zie. Die je blokkeren, waar je niet bij kunt komen en dus ook niet af kunt komen. Als je merkt dat er één ster aan de hemel staat – voor jou alleen – een sterretje dat over je waakt en voor jou een heel klein lichtje op je pad is, dan heb je je Star of Bethlehem gevonden.

Botanische informatie:

Ornithogalum umbellatum

Deze aan de ui en het knoflook verwante, 15 tot 30 cm hoge plant, met haar door en witte streep doormidden gedeelde bladeren wordt aangetroffen in bossen en op velden. De aan de buitenkant groen gestreepte, van binnen zuiver witte bloemen gaan alleen open als de zon schijnt.

Bekijk ook

Mustard / Herik of Wilde mosterd

Mustard / Herik of Wilde mosterd

Remedie nummer 21 Mustard / Herik of Wilde mosterd Categorie indeling 3