Water Violet / Waterviolier


Voor hen die graag alleen zijn, of zij nu ziek zijn of in gezonde staat verkeren. het zijn zeer rustige mensen, die zonder veel drukte hun gang gaan, weinig spreken en als ze spreken dat op een zachte vriendelijke toon doen. Zeer onafhankelijk, bekwaam en vol zelfvertrouwen. Praktisch vrij van andermans meningen. Zij zijn gereserveerd, laten hun omgeving met rust en gaan hun eigen gang. Vaak intelligent en begaafd. Hun kalmte en vreedzame aard is een zegen voor hun omgeving.

Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: superioriteitsgevoel dat isolement schept, innerlijke gereserveerdheid en trotse afstandelijkheid.

Uitspraken: ‘ik heb weinig woorden nodig’, ‘ik weet het zó wel’, ‘ik heb genoeg aan mezelf’.

Waterviolier is veelal een type, iets dat je karakteriseert en niet een tijdelijke toestand. Het werkt ook wel anders uit, minder mooi en positief. Anderen ervaren je als arrogant of als eentje die het altijd beter weet. Je voelt je een buitenstaander en hebt het idee dat je nooit leert hoe je de juiste toon moet vinden om anderen te bereiken. Je doorziet de dingen heel scherp en lijdt onder het weten dat jouw inzichten niet overkomen bij anderen, men je niet echt begrijpt. Er is een bijzondere situatie die ons allemaal tijdelijk kan overkomen: als je bijvoorbeeld hulp krijgt opgedrongen of je moet aanpassen aan een dwingende bedrijfscultuur, dan kan jezelf afsluiten een heel nuttig (tijdelijk) overlevingsmechanisme zijn. Ook dat is waterviolier. Waterviolier helpt de kloof te overbruggen, maakt dat je anderen weer bereiken kunt. Je merkt dat je gewoon gezellig kunt zijn, dat je minder afstand voelt met meer wederzijdse openheid.

Botanische informatie:

Hottonia palustris

De waterviolier behoort tot de plantenfamilie der Primulaceae en bloeit in mei en juni in traagstromend of stilstaand water, zoals sloten en plassen. De lichtlila bloemen met hun gele hart zijn spiraalsgewijs gerangschikt rondom de ‘bladerloze’ stengel. De op veren gelijkende bladeren blijven onder de waterspiegel.

Bekijk ook

Aspen / Esp - Ratelpopulier

Aspen / Esp – Ratelpopulier

Remedie nummer 02 Aspen / Esp - Ratelpopulier Categorie indeling 1