White Chestnut / Paardekastanje


Voor hen die niet in staat zijn ongewenste gedachten, ideeën of redeneringen uit hun geest te bannen. Vooral op tijden dat hun interesse voor het heden niet sterk genoeg is om hun geest volledig in beslag te nemen. Kwellende gedachten die zij maar niet kwijt kunnen raken, of die als zij voor enige tijd verjaagd zijn, weer terugkomen. Het lijkt wel of zij steeds maar ronddraaien. De aanwezigheid van deze onplezierige gedachten maakt geestesrust onmogelijk en men is niet meer in staat zich te concentreren op het werk of de geneugten van alle dag. Zij vormen een ware mentale kwelling.


Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: ongewilde cirkelende gedachten, slapeloosheid door gepieker en gevangen zitten in de eigen gedachten.

Uitspraken: ‘kon ik dat hoofd maar even stilzetten’.
Als er iets aan je knaagt en door je hoofd blijft spoken. Gedachten als: “had ik maar dit gezegd, dat gedaan of zal ik zus, of zo…” Het blijft maar malen, je slaapt slecht en het gaat maar door, denken, denken, piekeren. Het laat je maar niet los. Paardekastanje geeft je weer onderscheidingsvermogen en rust. Als je hoofd- en bijzaken scheiden kunt, is je veelzijdige kijk op de dingen je kracht en niet langer je belemmering.

Botanische informatie:

Aesculus hippocastanum

Deze boom bloeit eind mei of begin juni. De bovenste bloesems zijn meestal mannelijk; de onderste vrouwelijk. Aanvankelijk is de bloesem geelwit, maar later ontstaan er roodachtige vlekken in.

Bekijk ook

Cerato / Loodkruid

Cerato / Loodkruid

Remedie nummer 05 Cerato / Loodkruid Categorie indeling 2