Aura kleur : Groen


Staat voor : liefde, harmonie en zorg voor het milieu ; de kleur van het natuurkind.

Positieve eigenschappen : een warm, helder groen is het teken van een liefdevol hart, van iemand die gul is met tijd, liefde en geld ; je kunt hem vertrouwen, omdat zijn / haar woorden recht uit het hart komen.

Olijfgroen belooft nieuwe hoop, verandering en een goed humeur.

Negatieve aspecten : een vaal groen kan emotionele afhankelijkeid aangeven. Een dof moddergroen kan duiden op tegenstrijdige emoties of aangeven dat je te maken hebt met een emotionele profiteur.

Geelachtig groen kan een teken zijn van bezitterigheid en ongerechtvaardigde jaloezie. Citroengeel kan spanningen in lopende relaties aangeven.

Lichamelijke verbanden : een helder groen duidt op een lage en stabiele bloeddruk, een gezond hart en gezonde luchtwegen. Een flikkerd metaalachtig groen duidt op een neiging tot paniekaanvallen en tot ziekten die met de voeding te maken hebben.

Een smoezelig groen betekent misschien een neiging tot hoest en verkoudheid, plus infecties in de borststreek, virussen en problemen met bronchên.

Groen heerst over het hart, de longen, de luchtwegen, de groei van weefsels en cellen en in het algemeen het herstel van het lichaam.
Smaragdgroen is de kleur die gebruikt wordt bij genezing.

Chakra : Hart

Kristallen / edelstenen : amazoniet, aventurien,smaragd, jade, malachiet,mosagaat, chrysoliet en toermalijn.

Tegenkleur : neutraal, heeft geen tegenkleur nodig.

Bekijk ook

Aura kleur : Grijs

Aura kleur : Grijs

Staat voor : redelijkheid, aanpassingsvermogen en de kunst op te gaan in de achtergrond ; …