Home => Alternatieve geneeswijzen => Alternatieve therapieën => Reiki => Reiki Symbolen => Sei He Ki – Mentaal/emotionele symbool

Sei He Ki – Mentaal/emotionele symbool


Het tweede symbool heet Sei He Ki. Dit symbool staat bekend als het mentaal/emotionele symbool, maar ook als het harmoniesymbool. Het wordt gebruikt om mentale en emotionele gewoonten te helen die niet langer werkzaam zijn voor je, en emotionele en mentale nood. Het wordt ook gebruikt om emotionele oorzaken die ten grondslag liggen aan fysieke problemen naar boven te halen en te helen. Het helpt positieve gedragsveranderingen te bekrachtigen en te ondersteunen.

Het wordt ook gebruikt om te helpen de negatieve gewoontes die vastzitten aan ervaringen uit het verleden los te laten, door reageren om te zetten in antwoorden. Boeddhisten geloven dat ego gewoontevorming is. De Zen meesters wisten dat om vrij te worden van lijden je verlangen moest beëindigen. Men kon uitsluitend vrij worden en harmonie en eenheid ervaren door de gewoontes van het leven (ego) weg te nemen.

Dit symbool is voor heling en loslaten van die gevoelens, verlangens en gewoontes. Helen met de Sei He Ki hoeft niet ingewikkelder te zijn dan het symbool gebruiken tijdens een heling waarbij de normale handposities gebruikt worden.

Het kan ook worden gebruikt als deel van een emotionele meditatie om te helpen de gewoontes en patronen die ten grondslag liggen aan problemen, te helen en weg te nemen.

Bron: Eric Peters