Calciet


Calciet is doorzichtig met een glasachtige glans. Soorten: oranje calciet, geel calciet, wit calciet, blauw calciet, groen calciet, rood calciet.

Deze prachtige calcietsoort straalt als de zon een en al warmte en positiviteit uit. Het is een veilige steen en helpt alles wat somber is op te vrolijken. Zelfs een klein stukje heldere, ruwe gele calsiet is al in staat een hele kamer van sfeer te veranderen.

Werking

Calciet acitveert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (regelmatig reinigen). Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert groei in kinderen. Het heeft een gunstige werking op de huid, darmen, hart en hartritme, skelet, gewrichten en stimuleert de calcium-opname.

Naast deze algemene eigenschappen hebben blauw, groen, oranje, rood en geel calciet de volgende aanvullende eigenschappen:

Blauw calciet werkt kalmerend en ontspannend. Het beschermt tegen negatieve energie en bevordert de communicatie. Fysiek werkt de steen bloeddruk verlagend en pijnstillend.

Groen calciet maakt flexibel en helpt bij het loslaten van oude denk- en gedragspatronen. Het herstelt de geestelijke balans en maakt positief en optimistisch. Fysiek heeft het een positieve werking op artritis, koorts en het immuunsysteem.

Oranje calciet werkt reinigend en vitaliserend. Het herstelt de geestelijke balans en werkt stemmingsverbeterend. Dit heeft een positief effect op angst en depressies. Fysiek heeft de steen een positieve werking op de voortplantingsorganen, darmen en galblaas.

Rode calciet geeft energie en wilskracht. Het vermindert angst en blokkades en heeft een postieve werking op de heupen en benen.

Geel calciet stimuleert wilskracht en geeft energie. Ook voor zieke, eenzame en verdrietige mensen is de gele calciet beslist aangewezen steen om weer levensvreugde en posiviteit te geven.
Alles wordt zonniger, zachter en gezelliger. Als er één steen is die geluk uitstralen,dan is het de gele calsiet.

Tijdens reizen en verblijven in onpersoonlijke hotels is het heel plezierig om zo’n stukje ruwe gele calciet bij je te hebben de vreemde kamer waarin wordt verbleven zal meteen veilig en positief worden.

Maar ook op het werk, als presse-papier, is hij een goede helper om een positieve sfeer te creëren, waardoor onderlinge contacten lichter en vrolijker worden. Zo zijn er veel manieren om de gele calsiet zijn positieve, liefdevolle werk te laten doen.

Chakra

Afhankelijk van kleur.

Corresponderende Sterrenbeelden

Steenbok

Bekijk ook

Chrysopraas

Chrysopraas

Dit is een groene steen. De kleur kan licht appelgroen zijn maar ook heel fel. Het is een uitgesproken vrouwelijke steen, die een goede verbinding is tussen zachte, moederlijke gevoelens en de groeikracht van het leven.