Chrysopraas


Chrysopraas behoort tot de kwartsgroep. Hij wordt beschouwt als een waardevolle steen en is vrij zeldzaam. Grote stukken ruwe steen vertonen vaak barstjes en zijn ongelijkmatig gekleurd. Hij wordt meestal gebruikt als cabochon maar de mooiere soorten kunnen ook geslepen worden. In vroeger tijden werd chrysopraas ook gebruikt als decoratiesteen voor het interieur.

De Chrysopraas is een groene steen. De kleur kan licht appelgroen zijn maar ook heel fel. Het is een uitgesproken vrouwelijke steen, die een goede verbinding is tussen zachte, moederlijke gevoelens en de groeikracht van het leven. Dat is ook de reden van de uitstekende werking bij zwangerschappen. De Chrysopaas zorgt voor een gemakkelijke en voorspoedige bevalling. Ook mensen die last hebben van een minderwaardigheidscomplex, zullen meer zelfvertrouwen krijgen van de Chrysopraas. De steen harmoniseert en neutraliseert, bevordert het krijgen van meer inzicht in de eigen realiteit.

Voorbeelden van andere toepassingen:

Normaliseert de bloeddruk, sterkt de ogen en het hart, maakt praktisch en evenwichtig en versterkt het verstand. Kan ook gebruikt worden tegen dwangmatig handelen en egoïstische denkimpulsen; stimulering van hogere idealen; achterhaald gedrag en slechte gewoonten kunnen afgeleerd worden, negatieve ideeën worden herzien, de waarneming wordt verscherpt en het positieve denken gesteund.

Chakra

Hartchakra.

Corresponderende Sterrenbeelden

Kreeft

Bekijk ook

Chalcedoon

Chalcedoon

Ook Chalcedoon is een agaatsoort en valt weer onder de kwartsgroep. De structuur van de …