MagnetietMagnetiet lijkt veel op hematiet, met het verschil dat de magnetiet (de naam zegt het al) magnetisch is. Het is een zwartachtige erts en komt voor in structuurloze massa, maar ook in achtvlakkige kristalvormen. Bijna niemand zal een magnetiet om zijn uiterlijk kiezen omdat het geen aantrekkelijke steen is om te zien. Maar toch is het een steen die uitstekende toepassingen heeft en veel gebruikt wordt. De reden daarvan is dat het de beste steen is tegen hevige pijnen. Het is een echte pijnstiller, en het mooie daarvan is ook dat bij ernstige blokkade, zoals bij bijvoorbeeld een hernia of ischias, de magnetiet er voor zorgt dat er weer een energiedoorstroming ontstaat, waardoor de pijn weggaat. De magnetiet werkt het beste als hij op de plaats van de pijn gedragen wordt, eventueel bevestigd met een stukje leukoplost, een veiligheidsspeld in de onderkleren of aan een kettinkje.

Dagelijks hoor ik de prachtigste resultaten van deze steen. Mensen met versleten knieën kunnen weer fietsen. Tennisarmen worden weer beter en uitstralingspijnen vanuit de onderrug worden draaglijk, zodat mensen weer makkelijker lopen en zin krijgen om iets te ondernemen. De werking is echt fantastisch.
Ook als versterker voor elke ander steen kan de magnetiet dienst doen. Maar dan wel liefst tijdelijk, omdat er al gauw een teveel aan energie kan ontstaan dat zelfs kan leiden tot misselijkheid en duizeligheid.
Sommige mensen reageren erg snel op de magnetiet en het kan ook wel gebeuren dat de pijn eerst erger wordt. Dan moet er langzaam gewend worden aan de steen. Eerst een uurtje om en dan weer even af. Dan een dag om en weer af. Net zolang tot het goed voelt.
Een waarschuwing voor namaakmagnetiet is wel op z’n plaats. Omdat er niet zoveel magnetiet is als er vraag naar is, worden hematieten, die uiterlijk op de magnetiet lijken, onder stroom gezet, zodat ook zij magnetisch worden. Dat is gevaarlijk, omdat de energie van deze steen ‘magnetieten’ onnatuurlijk is. Een te hoge energiefrequentie kan niet goed gecontroleerd worden en verstorend werken. Er wordt ook synthetische magnetiet aangeboden, maar dat is gewoon een magneet. Een herkenningspunt van echte, natuurlijke magnetiet is de doffe structuur (magnetiet glimt niet) en het magnetisme mag niet te sterk zijn.
Mensen met een pacemaker mogen beslist nooit een magnetiet gaan dragen. En ook als er stralen of zilveren pennen of platen in het lichaam aanwezige zijn, mag er geen magnetiet worden gebruikt.

Voorbeelden van andere toepassingen:
Tegen zenuwpijn, aangezichtspijn, gewrichtspijn, gordelroos, hernia, ischias, tennisarm, spit en breuk.

Chakra:
XXX

Corresponderende Sterrenbeelden:

Geen Sterrenbeeld

Bekijk ook

Chrysopraas

Chrysopraas

Dit is een groene steen. De kleur kan licht appelgroen zijn maar ook heel fel. Het is een uitgesproken vrouwelijke steen, die een goede verbinding is tussen zachte, moederlijke gevoelens en de groeikracht van het leven.