Home => Alternatieve geneeswijzen => Edelstenen en mineralen => Meer over edelstenen => Helende edelstenen: edelsteenwater sets

Helende edelstenen: edelsteenwater setsEdelstenen hebben een grote invloed op lichaam geest. Er zijn verschillende manieren om de positieve en krachtige engergie van edelstenen te gebruiken. Edelsteenwater drinken is een zéér krachtige manier om de positieve energie van de stenen op te nemen in lichaam en geest.

Edelsteenwater kan je heel gemakkelijk zelf maken.

Benodigdheden:

 • heldere glazen karaf
 • mineraal water
 • 100 gram edelstenen (bvb edelsteenwater set)
 • zonlicht

  Tip: Het is belangrijk dat de karaf volledig doorschijnend is, zo kan er overal zonlicht door en kan de kleur van het glas het water niet beïnvloeden.

  Werkwijze:
 • Leg de edelstenen (ca 100 gram) op de bodem van de karaf en vul de karaf met het mineraalwater. Zet de gevulde karaf dan ca 3 uur in de zon. Als er geen zon is, zet de karaf dan op een zeer heldere plaats (bvb aan de raam met het meeste daglicht) en laat ze hier dan ca 6 uur staan.

  De zon zal het edelsteenwater opladen met warme, zachte en kalmerende energieën.

  Let op: Er zijn steensoorten die metalen bevatten die niet voor consumptie geschikt zijn. (bvb hematiet, malachiet, …) Wanneer je deze stenen in water legt komen deze stoffen vrij in het water.

  Als je dit wil voorkomen, leg de stenen die je wil gebruiken dan in een helder glazen potje dat je kan afsluiten en zet dit potje in het water. Zo komen de stenen (en de metalen) niet in aanraking met het water en kan de engerie van de stenen toch doorstromen naar het water.

  Belangrijk: Voor je edelstenen gebruikt om edelsteenwater te maken, is het zéér belangrijk dat je de edelstenen zeer grondig reinigt op natuurlijke manier. (leg je stenen ca 10 min onder stromend water en behandel je stenen daarna met de seraphis bey tinctuur spay)

  Edelsteenwater gebruiken op verschillende manieren:

 • baden
 • drinken
 • huid verzorging


 • Als je emotoinele of lichamelijke klachten wil behandelen met edelstenen, is het nuttig om edelsteenwater te combineren met het dragen van edelstenen op het lichaam.
  Drink dagelijks regelmatig kleine porties edelsteenwater, verdeeld over de dag. (Het is raadzaam dat gevoelige mensen de consumptie van edelsteenwater langzaam opbouwen)

  TIP: Combineer edelsteenhangers en/of knuffelstenen met edelsteenwater om nog een beter en dieper resultaat te bekomen. (Edelsteenwater is geen geneesmiddel, bij ernstige klachten, raadpleeg een dokter)
 • Bekijk ook

  Gebruik van Kristallen massagestaven

  Gebruik van Kristallen massagestaven

  In dit artikel geven we een korte bespreking van technieken waarbij kristallen massagestaven worden gebruikt. Deze staven(kijk op de foto) kunnen geslepen zijn van verschillende natuurstenen zoals bergkristal, rozenkwarts, rookkwarts, chrysopraas, amethyst,...