Wat zijn kristallen schedels?


Kristallen schedels zijn gemaakt uit kwartskristallen, zoals Rozenkwarts (roze), Amethist (paars), Rookkwarts (grijs – bruin tot donkerbruin), Bergkristal (helder, zonder kleur). Kwartskristallen zijn een mineraalsoort die gevonden worden in kwartsmijnen o.a. in Brazilië en Noord-Amerika. De kwarts ontstaat in Moeder Aarde onder speciale omstandigheden zoals druk en temperatuur.
Ieder mineraal en kwarts heeft zijn eigen helende werking.
Er is uiteraard een verschil tussen een ‘gewone’ kwarts kristal en een kristallen schedel.
Wanneer je een verbinding aangaat of in contact komt met een kristallen schedel, kan je ‘van alles’ gaan ervaren. Wat dat allemaal kan zijn is voor iedere persoon verschillend.
Bij deze verbinding is de schedel op dat moment voor jou een instrument, een hulpmiddel of jouw ‘begeleider’ om in contact te komen met een aantal zaken. Je kan bvb flitsen of beelden uit vorige levens te zien krijgen, je kan verschillende soorten energieën voelen en ervaren zoals Éénhoorn-energie, Engelen-energie, ea.
Je kan astrale reizen maken naar andere planeten of sterrenstelsels. Je kan verbinding maken met oude beschavingen uit het verleden zoals Atlantis en Lemurië. Je kan healing (spirituele genezing) ontvangen op verschillende niveau’s. Oud karma of blokkades kunnen worden opgeruimd. De lijst is eindeloos.
Natuurlijk heeft ook iedere schedel zijn ‘doelen’ of ‘taken’ waarom ze hier nu op Aarde zijn. Kristallen schedels werden ten tijde van Atlantis gebruikt om lichaam en geest te zuiveren. Velen geloven dat er in het midden van Moeder Aarde een grote kristallen schedel aanwezig is die alle bezielde schedels met elkaar verbindt en een netwerk vormt om alle mensen te onderwijzen of te begeleiden naar de Nieuwe Aarde of de overgang naar een nieuw tijdperk, een bewustzijnsverschuiving naar het mystieke jaar 2012 (zoals de Maya’s het eeuwen geleden reeds voorspelden).
Alles wat je ervaart zal altijd in afspraak zijn met jouw bewustzijn, datgene wat voor jou op dat moment nodig is, waar jij op dat moment klaar voor bent en wat goed is voor je groei en het
(her-)ontdekken van je Goddelijke Zelf.
Een kristallen schedel kan je hele leven onderste boven gooien, bewuste en onbewuste angsten en verdriet naar boven halen. Het zijn in elk geval noodzakelijke processen in je bewustwording waar je doorheen moet alvorens een werkelijke samenwerking aan te gaan met het Kristallen Schedel bewustzijn! Maar ze nemen hun verantwoordelijkheid op, en loodsen je dan ook door zulk proces!
Dat is net het mooie aan een kristallen schedel, ze zullen je niet ‘laten zitten’ midden in zo een proces, ze begeleiden je er ook doorheen!

Ook kunnen kristallen schedels ‘dingen’ van ons leren. Zelf heb ik een bergkristallen schedeltje, Sam(my), hij is ongelooflijk actief, (lees hyperactief), wil overal met me naar toe, hij laat me heel sterk voelen wat hij wil, maar ook ik kan niet altijd zijn’willetje’ volgen… dus heb ik hem moeten leren (en nog steeds) om geduld te hebben, ookal heb ik zelf niet veel geduld. Zo kun je veel van elkaar leren.Verschillende soorten kristallen schedels

 • Oer-oude schedels of Ancient skulls:

  Als men praat over een oer-oude of antieke schedel, wordt er geschat dat de schedel meer dan 1500 of 2000 jaar oud zijn, maar mogelijk zijn ze véél ouder…

  Enkele oer-oude schedels zijn al bekend, zoals

  De beroemde Mitchel-Hedges schedel (uit bergkristal met beweegbare kaak), die is gevonden door Anna Mitchel Hedges (zie foto rechts)in een Maya ruïne in Lubaantún, Belize, in 1927.


  Ami, een Amethist schedel (foto links) werd voor het eerst publiek getoond in 1979. Zijn geschiedenis is niet helemaal bekend, maar men weet dat hij in het bezit is geweest van een priester van de Maya-broederschap. Deze priester vertelde in een interview dat Ami deel uitmaakte van een geheime voorraad kunstvoorwerpen uit het gebied rond Oaxaca. De broederschap had de toestemming gegeven om Ami te verkopen, omdat er geld nodig was voor de mensen uit het dorp. Francisco Reyes (de Maya sjamaan) vertelde ook dat het originele stuk Amethist van de schedel niet op deze planeet ontstaan is, maar dat hij wel hier op Aarde in de vorm van een schedel werd gemaakt. Dit zou volgens hem gebeurt zijn ten tijde van Lemurië, dus zou Ami ongeveer 20 000 jaar of ouder zijn


  E.T, is een schedel uit rookkwarts. Zijn verzorger is Joke van Dieten, E.T. is ontdekt in 1906 door een Maya-familie in Guatemala, die hem hebben bijgehouden, omdat ze intuïtief wisten dat dit een speciaal kunstvoorwerp was.
  Toen ze in geldnood kwamen hebben ze hem te koop aangeboden bij een kristalwinkel vlakbij Los Angeles. Zo is hij in het bezit van Joke Van Dieten gekomen.

 • Andere oer-oude schedels zijn:

  1 2 3

  The British crystal skull; te bewonderen
  in het British Museum in Londen

  The Paris crystal skull; te bewonderen
  in het Musée de l’homme in Parijs

  Max, of ook wel
  ‘the Texas crystal skull’ genaamd

  De meeste oeroude schedels zijn gevonden in en rond Zuid-Amerika, in ruïnes en tempels van de Maya’s en de Inca’s. Hoe en door wie zijn deze schedels gemaakt? Dit blijkt zelfs na wetenschappelijke onderzoeken een mysterie. Zelfs in deze tijd van gesofistikeerde technologie waar men allerlei soorten laser technieken kan gebruiken is gebleken dat men onmogelijk de oeroude schedels kan namaken. Zij kunnen als het ware niet gemaakt zijn volgens specialisten. Heel zeker is wel dat deze schedels enorm veel informatie en krachten bezitten en dat ze sterke energetische- en Kosmische verbindingen hebben.

 • Oude schedels:

  Hun ‘ouderdom’ wordt geschat tussen de 100 en 1000 jaar. Op deze schedels zijn wel metaalkrassen en slijpsporen te vinden. Dit zijn de ‘nieuwe generatie’ schedels. Ook zij bezitten veel informatie en werden ook gevonden in ruïnes en tempels van Centraal- en Zuid – Amerika.

 • Nieuw gemaakte of hedendaagse kristallen schedels:

  4Deze schedels zijn gemaakt door een kleine selecte groep, moderne en getalenteerde kristalbeeldhouwers uit diverse delen van de wereld. Ondertussen zijn er al duizenden op de markt verschenen. Ook op deze schedels zijn krassen en sporen te vinden van materiaal die de slijper gebruikt wanneer hij een stuk kristal ‘verwerkt’ tot schedel. Deze ‘nieuwste generatie’ schedels zijn even belangrijk voor de hele mensheid, want ook zij zijn aangesloten op een collectief schedelnetwerk en hebben ook hun taak op aarde te vervullen

  Verschil tussen de nieuw gemaakte of hedendaagse schedels:

 • De bezielde schedels:

  5Deze kristallen schedels zijn met heel veel liefde gemaakt door een meester – beeldhouwer. Iedere schedel die hij met zijn ‘eigen handen’ maakt is uniek, ook al lijken ze uiterlijk hetzelfde, toch is iedere schedel een uniek stuk. Net zoals mensen dragen ook bezielde schedels hun eigen energie en hebben hun eigen karakter en persoonlijkheid. Iedere schedel draagt zijn eigen kwaliteiten en lichtaspecten met zich mee. Als je met dergelijke schedel gaat samenwerken en er een levenslange verbinding mee aangaat, kan deze schedel veel voor je betekenen en zal hij je leven verrijken! Hij zal je ondersteunen en begeleiden in jouw groeiproces


 • De onbezielde schedels:

  Daar de belangstelling voor kristallen schedels groter wordt ontstaat er vanzelf een ‘markt’ voor. Vele beeldhouwfabrieken (oa in Brazilië en China) hebben daar op ingespeeld en produceren nu massa’s schedels. Helaas telt hier enkel de kwantiteit, ze bezuinigen op de keuze van de kwarts, hoewel ze toegang hebben tot de beste kwarts en mineralen van de wereld! Daardoor zijn hun prijzen veel lager, maar nu de vraag ernaar groter wordt, zullen ook de prijzen gaan stijgen! Doordat deze schedels machinaal gemaakt zijn, hebben deze geen goddelijke bezieling, ze bezitten enkel de werking of energie van het kwarts! (wat voor sommige mensen al meer dan voldoende is)


  Tinneke Mauclet
  Tinneke Mauclet van Jati Massage deelt graag haar passie over Kristallen schedels.
  Ben je geïnteresseerd in kristallen schedels? Hebben ze je geraakt in hart en ziel?
  Dan kan misschien via Tinneke een schedel op jou pad verschijnen.
  Meer info: Jati Massage
 • Bekijk ook

  Enkele suggesties om uw kristallen te verzorgen.

  Enkele suggesties om uw kristallen te verzorgen.

  Een kristal dat u net heeft gekocht, maak je met een borstel in wat zeepsop …