Os


De Os werkt hard en is vasthoudend: eenmaal begonnen houden ze een klus langer vol dan wie dan ook. Ze geloven in zichzelf maar hebben de neiging om alles in twee klassen in te delen, zonder enige nuancering: gewoon goed of gewoon slecht. Simpel en eenvoudig dus. Ze hebben wel een hoge standaard en kunnen streng oordelen. De Os is geen feestvierder en ook niet zo sociaal, ze zijn nogal rustig en soms traag van aard. Ze reflecteren veel maar als ze kwaad zijn kunnen ze heel impulsief zijn. Het is beter een Os niet in de wielen te rijden.
Ze hebben opmerkelijke geheugens en is prima in zaken. Ze kunnen wel koppig en dogmatisch zijn. Ook merken ze wel eens dat mensen in hun nabije omgeving hen eigenlijk niet begrijpen. Toch blijven ze geduldig, verantwoordelijk en loyaal. Ze zijn zelden jaloers, maar trouw, conservatief en georienteerd op de familie. Ze hebben veel gezond verstand en staan met beide benen stevig op de grond. Zekerheid is heel belangrijk voor hen.

Relaties:
Met de Rat kunnen ze een heel stabiele relatie hebben. En met een andere Os is het een enorm conservatief gedoe, maar ze zijn heel beschermend voor elkaar. Met de Slang kan de relatie heel goed zijn, en met een Aap is het ook niet slecht: ze kunnen goed met elkaar overweg en de relatie is stabiel. Met de Haan is er veel geluk. Met de Hond is het moeilijk maar niet echt onmogelijk. Met het Varken is het de moeite waard het te proberen. Maar met de Tijger: begin daar maar nooit aan, dat werkt nooit en te nimmer. Met het Konijn zou het wel kunnen werken. Met de Draak: jullie zouden constant aan het vechten zijn, dus nee. Met het Paard werkt het zeker niet en met de Geit waarschijnlijk niet.

Februari is de beste maand voor de Os en jullie tijd van de dag of liever nacht is tussen 1 en 3 uur in de ochtend. De richting van de Os is noord-noordoost, en jullie kleur is violet.

Bekijk ook

Slang

Slang

Geboren in: 1905, 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001