Home => Astrologie => Westers Astrologie => De 12 Sterrenbeeldtekens => Leeuw: Een klein overzicht

Leeuw: Een klein overzichtLeeuw is een koninklijk teken, een expressief teken, en dat komt tot uitdrukking in zelfbewustzijn en levensvreugde. Een Leeuw-mens kan op de juiste wijze van luxe genieten, alsof het voor hen is bedacht. Een ruimhartig gebaar, grootse plannen, een Leeuw weet wel hoe goed over te komen. Rustig, zelfverzekerd, optimistisch en vastbesloten. Creatieve intelligentie, sterke overtuigingen. Humoristisch en grootmoedig, gepassioneerd en opgewekt. Houdt van het gevoel belangrijk te zijn. Probleem kan daarbij zijn een te grote afhankelijkheid van bewondering en bevestiging door anderen.

Een Leeuw-kind heeft een sprankelende natuur, maar als het het gevoel heeft te kort te komen is daar weinig van te merken. Als kind moet een Leeuw leren dat de aarde niet alleen voor hem is geschapen. Dat ‘ik-ben-de-baas’ trekje lijkt misschien heel dominerend, maar in feite heeft dit kind een grote behoefte aan veiligheid en de zekerheid dat zijn ouder(s) of verzorger(s) trots op hem zijn.

De kinderjaren zijn voor een Leeuw-kind erg belangrijk, het gedrag nu is bepalend voor de rest van het leven. Meestal zijn deze kinderen geen vechtersbazen en bezitten ze een soort ingebakken rechtvaardigheidsgevoel. Hoewel een Leeuw beschikt over een grote portie energie, kan hij toch soms bijzonder lui zijn. Misschien verwacht hij wel dat anderen het werk doen. Als ouder kun je daar beter niet aan toegeven, daar bewijs je je kind uiteindelijk geen dienst mee. Hoe jonger een Leeuw-kind leert zijn zaken te regelen, hoe beter dit is. Als een Leeuw-kind zich een bepaald doel voor ogen stelt is er trouwens van die luiheid niets meer te merken.

Deze kinderen kunnen het moeilijk hebben met de geboorte van een broer of zusje. Bij een kind dat uiterlijk vaak zo zelfverzekerd lijkt denken we meestal dat dat innerlijk ook het geval is, maar dat is niet altijd het geval. Toch heeft een Leeuw-kind veel geestelijke veerkracht en verwacht ook al jong serieus genomen te worden.

Een Leeuw-puber wordt ontelbare keren verliefd, of denkt dat te zijn. Leeuw is het teken van de Zon en vindt het heerlijk anderen te plezieren en gelukkig te maken. Als een Leeuw verliefd is maakt niets hem of haar zo gelukkig als het besef te weten dat het wederzijds is. Als een Leeuw hieraan twijfelt kan het gebeuren dat hij om een soort ‘liefdesbewijslast’ gaat vragen, iets wat vaak averechts uit kan werken.

Een Leeuw kan succesrijk zijn wanneer hij zichzelf weet aan te passen, iets wat moeite kan kosten. Zo tegen het dertigste levensjaar komt het volle besef volwassen te zijn en wordt er diep en ernstig nagedacht over wat er tot dan toe is bereikt. Meestal geen makkelijke periode, vaak frustraties en soms zelfs depressieve gevoelens. Een van de problemen van een Leeuw-mens is de trots, zodat het bijna onmogelijk is om toe te geven dat hij of zij heeft gefaald.


Een Leeuw zal al het mogelijke doen om de mensen van wie hij houdt te beschermen. Als ouder kan een Leeuw erg streng zijn en er moeite mee hebben zijn kinderen los te laten. Het is voor een Leeuw-mens moeilijk te aanvaarden dat macht en invloed eindig zijn, en mocht er een relatie worden verbroken, dan kan een Leeuw denken dat de wereld vergaat. Kleinkinderen worden meestal gruwelijk verwend.

Ook voor een oudere Leeuw blijft romantiek, in welke vorm dan ook, belangrijk. Voor een Leeuw moet er in een relatie eigenlijk altijd iets verliefderigs aanwezig blijven. Een Leeuw-mens is graag gastheer of -vrouw en zelfs in tijden van een krappe beurs zijn vrienden altijd welkom. Als een Leeuw heeft ervaren niet altijd in het middelpunt te hoeven staan om geliefd te zijn, zal het weinig moeite kosten vrienden om zich heen te verzamelen. Wat wel eens wrevel kan wekken is de neiging van een Leeuw om te pas en (vooral) te onpas goeie raad uit te delen.

Bekijk ook

Kreeft: Een klein overzicht

Kreeft: Een klein overzicht

(22 juni tot 22 juli)