Home => Gewoon buitengewoon => Het Lorelei Vrouwenfestival

Het Lorelei Vrouwenfestival


Een vakantie. Een sprookje. Een feest.

Na een succesvol introductiefestival in 2007, organiseren Joyce Hellendoorn en Renée Smits vanaf het laatste weekend van augustus 2008 een jaarlijks terugkerend festival van vrouwen, voor vrouwen en vooral door vrouwen.

Drie dagen genieten van meer dan vijftig workshops in het gezelschap van ruim driehonderd vrouwen op zes feestelijke velden. Even de tijd nemen om de energie van de vrouw weer te herkennen op een plek waar vroeger de Zuiderzee vrij spel had.

Op het eerste veld richten we een sprookjesachtig dorp in van twintig indianententen. Pimp my tipi: tover je slaaptent om tot een supergezellige woonplek! Op ditzelfde veld staan ook onze talentvolle vrouwelijke cateraars die de bezoekers proberen te verleiden met biologische, vegetarische en andere home made delicatessen.

Op het tweede veld staan zes prachtige Tibettaanse en Marokkaanse tenten waar overdag spirituele, creatieve en culinaire workshops worden gegeven. En dat is alleen nog maar het ‘officiële programma’ overdag, want wat denk je van quilten bij een knapperend vuurtje in een gitzwarte tipi? Of even bijkomen in de stiltetempel tussen de bomen?

Op het derde veld staan onze marktvrouwen die hun eigengemaakte producten (kruiden, sieraden, kleding, keramiek en meer) verkopen en vaak ook demonstraties of korte workshops geven, overdag én ’s avonds.

De volgende twee velden staan volledig in het teken van verwennerij. Om te beginnen met een loungetent in Oosterse sferen en een lekker ontspannend klankdouchedak. Bezoekers kunnen zichzelf trakteren op stoel-, hand- en voetmassages, manicures, pedicures, healings, tarotleggingen, handlezen en andere consulten, henna-tatoeages, haarvlechten, een chocolade fontein, een sauna, een hot tub en… Zoveel meer!

Het laatste veld is ingericht met een grote vuurkuil waar ruimte is om met veel vrouwen tegelijk rond een zinderend vuur te zitten. Dit is de plek waar ’s avonds de drums bijeen komen en waar iedereen naar behoefte lekker kan (buik)dansen, zingen en muziek kan maken. Of gewoon even lekker kan bijkomen met een glas wijn en rode wangen van de hitte…

Op het hele festivalterrein exposeren vrouwelijke kunstenaars en alsof dit alles nog niet genoeg is, is er ook buiten het terrein voor bezoekers veel te beleven, zoals natuurwandelingen, fietstochten of zelfs een heerlijke, verfrissende duik in het water!

Waarom
Vrouwen komen weer bij elkaar. Om te praten, ervaringen uit te wisselen, zichzelf te vieren en bovenal, elkaar te helpen: met nieuwe en oude ideeën, met inzichten, leuke tips, lekker eten of gewoon met een glimlach en begrip. Wat gebeurt er wanneer je driehonderd vrouwen samenbrengt met die intentie?

Het Lorelei Vrouwenfestival wil vrouwen met een eigen organisatie een zeepkist bieden om hun kunnen te laten zien aan een groter publiek. Talentvolle koks, masseuses, coaches, inspirators, (beeldend) kunstenaars, zangeressen, verzorgers, creatievelingen, ondernemers en andere vrouwen die zichzelf nog beter in de markt moeten zetten.

Aan de andere kant willen we de bezoekers onderdompelen in een heerlijk hamam-gevoel: warm, voedend, speels, vrolijk, vertrouwd, reinigend, verbonden, leerzaam en bovenal: vrouwelijk.

Waar en wanneer
Het festival heeft plaats op 29, 30 en 31 augustus 2008, op De Banken in Zeewolde, een van de grootste natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Wie
Het Lorelei Vrouwenfestival is een initiatief van

Joyce Hellendoorn : “Creativiteit gaat voor mij over hoe je vorm én inhoud kunt geven aan je leven. Hoe je dromen, verlangens en fantasiën kunt vormgeven tot werkelijkheid. Mijn inspiratiebronnen: vrouw-zijn, de natuur en de magie van het ongrijpbare. Van hieruit begeleid ik mensen in het ontdekken en volgen van hun eigen unieke levensstroom. Waarbij creativiteit, passie, humor en levenslust voorop staan.”

en

Renée Smits : “Van kinds af aan wist ik dat ik wilde doorgeven. Verhalen, geschiedenis en kennis. Het duurde alleen dertig jaar voor ik doorkreeg dat ik niet andermans verhalen wilde doorgeven, maar mijn eigen ideeën en ervaringen. Anderen inspireren met een natuurlijke manier van leven, mijn bewustzijn en beleving. Gewoon lekker praktisch, dicht bij huis, in je eigen natuur.”

Bekijk ook

Kristina Boey - Dierencommunicator & Healer

Kristina Boey – Dierencommunicator & Healer

Heb je altijd al willen weten wat dieren denken? Waarom ze bepaald gedrag vertonen en hoe we ze beter kunnen begrijpen? Wist je dat dieren ons gedrag spiegelen maar evengoed onze ziektes? Wil je ook graag weten wat er achter het gedrag van dieren schuilt en wat ze ons van boodschappen willen geven?