Home => Gewoon buitengewoon => Keruna – Een groep dames die het leven bezingen en vieren

Keruna – Een groep dames die het leven bezingen en vieren


Keruna is een nieuw vocaal ensemble uit België, dat ontstond uit het verlangen van zeven vrouwen om het leven toe te zingen en te vieren… en andere mensen te laten delen in dit lied.

De naam Keruna komt van het Sanskriet woord ‘karuna’, wat ‘grenzeloos medeleven’ betekent. Wie leeft in karuna, beseft dat al wat hij doet of is, hoe miniem ook, de ander raakt. Net zoals een steen in het water rimpelingen veroorzaakt tot aan de oevers van de rivier, zo beroert ook onze intentie alle mensen om ons heen. En net zo creëert de intentie waarmee de Kerunavrouwen zingen – een intentie van onbegrensde heling voor al wat leeft – een golf van universele verbondenheid, die niemand onberoerd kan laten.

Elk met hun eigen klankkleur en uniciteit, verweven de zeven Kerunavrouwen hun stemmen tot een veelkleurig, meerstemmig klanktapijt van vocale creaties, af en toe bijgekleurd met een verfrissende instrumentale noot.

Keruna put uit een rijk repertoire van traditionele liederen uit alle hoeken van de wereld, van Brazilië tot Nigeria, van Israël tot Indië. Bekende en minder bekende liedjes, ingetogen en uptemponummers. Keruna kiest voor traditionele liederen, omdat die bij uitstek de dragers zijn van universele verbondenheid: elke traditie, van Noord tot Zuid, van ver weg of dichtbij, kent immers liederen om te danken en te vieren, liederen van liefde en verdriet, van verwondering en extase, van hoop en geloof. De liederen van Keruna zijn een uitnodiging om jezelf en de ander weer te ontmoeten, los van afkomst, religie of wat dan ook, van hart tot hart.

De Kerunavrouwen zijn: Anja Desmet, Katrien Melis, Lien Van Camp, Marijke Goossens, Mieke Polfliet, Patricia Van Cutsem en Veva Gerard.
Je kan hen contacteren op info@keruna.be of kennismaken via de website: www.keruna.be.

Bekijk ook

Vandaag maak ik mij geen zorgen

Vandaag maak ik mij geen zorgen

Interview met Dick Nijssen, Reiki Master, therapeut en auteur van o.a. de bestseller Inzichtkaarten. Dick brengt in zijn manier van werken met mensen tot uitdrukking dat helen en werken aan jezelf niet per se zwaar en moeizaam hoeft te zijn.