Home => Handanalyse - Handlezen => De lijnen in de hand => Interpreteer de levenslijn – Willen

Interpreteer de levenslijn – Willen

De levenslijn is een van de belangrijkste lijnen in de hand en staat voor de wil en laat zien hoe het met de fysieke en emotionele vitaliteit en gezondheid gesteld is. De levenslijn geeft het pad aan van de geboorte tot het einde van je leven. Het is een fabeltje dat je aan de levenslijn kun zien hoe oud iemand wordt! Het reflecteert fysieke gezondheid, algemene gezondheid en belangrijke veranderingen in het leven (bijvoorbeeld catastrofale gebeurtenissen, fysieke verwondingen, verhuizingen).

De levenslijn interpreteer je als volgt:

Plaats van de levenslijn
De levenslijn begint ergens boven de duim en gaat met een bocht naar beneden richting de pols.  Als de lijn begint als een enkele lijn aan de rand van de handpalm wil dat zeggen dat je een open en zelfverzekerd persoon bent. Als de levenslijn en hoofdlijn samen beginnen wil dat zeggen dat je wat gevoeliger en voorzichtiger in het leven staat. Hoe langer de lijnen samen lopen des te gevoeliger je bent. Een lijn die dichtbij de duim loopt laat een snel vermoeid persoon zien.

Kromming van de lijn
Als de lijn terug buigt onder de bal van de duim wil dat zeggen dat je een huismus bent. Hoe meer de lijn uitloopt naar de buitenkant hoe reislustiger je bent.  Een gebogen lijn betekent overvloed aan energie. Een rechte lijn dichtbij de rand van de palm betekent dat iemand heel voorzichtig is.

Diepte van de lijn
Een diepe ononderbroken lijn betekent een liefde voor het leven en vaak ook het buitenleven. Een diepe lijn staat ook voor een persoon met een makkelijker levenspad. Als de levenslijn lang en diep is, betekent dat een goede gezondheid en vitaliteit. Een korte, diepe lijn betekent dat iemand fysieke problemen snel overwint.Een zwakke lijn wijst op iemand die weinig energie heeft en een leven met weinig avontuur.

Lengte van de lijn
Een korte lijn betekent niet dat je een kort leven zult hebben, en een lange lijn betekent ook geen lang leven. Een lange lijn wil zeggen dat je een meer lichamelijk ingesteld persoon bent.

Bijzonderheden
Begint de lijn als een ketting dan wil dat zeggen dat je je afhankelijk van anderen opstelt. Een splitsing aan het einde wil zeggen dat je een rusteloos persoon bent. Wordt de lijn gekruist door andere lijnen dan geeft dat zorgen of problemen aan. Als de lijn een halve cirkel maakt laat dat kracht en enthousiasme zien. Een breuk in de levenslijn duidt op een plotselinge verandering van leefstijl of een onderbreking. Als de lijn op beide handen onderbroken is kan dat duiden op ernstige ziekte of verwonding. Rondjes op de lijn staan voor gevoeligheid voor allerlei gezondheidsproblemen en dat iemands leven verschillende kanten op kan gaan. Kijk of je meerdere levenslijnen ziet. Dat duidt op extra kracht en vitaliteit.

Bekijk ook

Interpreteer de Mercuriuslijn of gezondheidslijn

De Mercuriuslijn begint onder de pink en loopt over palm verticaal naar beneden. De Mercuriuslijn wordt …