Home => Kaartleggen-orakelen => Tarot kaarten => Tarot jaarkaarten => 10 – Het Rad van Fortuin

10 – Het Rad van Fortuin


Het begin van een jaar van Het Rad van Fortuin is gewoonlijk onmiskenbaar. Na een jaar van afzondering en innerlijke gerichtheid komt u weer in het volle licht. U zit midden in een draaikolk van sociale activiteit en tolt in het rond.

Met Het Rad van Fortuin als jaarkaart bent u op een nieuw keerpunt aangekomen. Uit uw verleden neemt u zaadjes voor een nieuwe richting mee, maar ook lasten en verplichtingen. Op het rad zijn tegengestelde krachten, onherroepelijk in beweging gezet, in evenwicht. Vermoedelijk verhuist u of verandert van baan dit jaar of u maakt een andere omwenteling. Na de introspectie van het jaar van De Kluizenaar merkt u dat u weer socialer bent en uw horizon verbreedt. Nieuwe kansen en keuzen dienen zich aan en u ziet opties die u nooit eerder opgemerkt hebt.

Naar gelang van wat voor projecten u het voorgaande jaar hebt voltooid, en hoe goed, begint u dit jaar de vruchten te plukken. U vindt erkenning voor uw prestaties en verschijnt in het openbaar of wordt op de een of andere manier uit uw gewoonlijke leefomgeving gehaald. Misschien vliegt u hoog en ver, letterlijk of figuurlijk.

Het is een voortreffelijke tijd voor studie, het uitdragen en publiceren van uw ideeën en het opstarten van nieuwe projecten – al zal dit zaaien misschien de eerstkomende tijd nog geen vruchten afwerpen. Niettemin is het nu de tijd om doelen te stellen, dromen te verwezenlijken en plannen op de lange termijn te maken. Stel u duidelijk het geheel voor voordat u in de details verward raakt. Dit is voorts een jaar waarin letterlijk dingen opduiken, vaak als resultaat van lang daarvoor begonnen processen. Vrienden die u al in geen eeuwigheid meer gezien hebt kunnen bijvoorbeeld weer aanwippen, misschien om u te laten beseffen welke gevolgen uw handelen gedurende die tijd had, inclusief alle groei en verandering.

Al met al is dit een fortuinlijk jaar, waarin uw door het wisselen van het lot opgedane ervaringen u nu helpen u op uw nieuwe richting te concentreren.

Bekijk ook

3 – De Keizerin

De Keizerin verschijnt voor het eerst volgend op het jaar van De Hogepriesteres; daarmee verlengt …