Home => Lichaam & Geest => Gezondheid => Gezond en fit de zomer door

Gezond en fit de zomer door


Gezond en fit door het leven gaan willen we allemaal wel toch valt het voor velen onder ons niet altijd mee. Deze keer wil ik dan ook een aantal praktische tips en geheugensteuntjes meegeven.

Een gezond en fit leven steunt op 4 belangrijke pijlers:

  1. voeding
  2. beweging
  3. Gezonde geest
  4. Juiste emoties

Wanneer je elke pijler in balans hebt zul je je lekker in je vel voelen, gezond blijven en fit worden.
Tijdens de zomer zijn er een aantal valkuilen. Zoals late avonden met een flesje wijn, een barbecue, ijsjes, lui in de zetel liggen.

Voeding

Neem de uitdaging deze zomer aan en ga kiezen voor je eigen gezonde leven.
Kies telkens voor voeding die je werkelijk voedt. ´s Zomers smaken salades altijd veel lekkerder, dus ga er voor; Experimenteer met verschillende groentes. Kies voor vers fruit en verwerk ze in salades en smoothies. Ook heel leuk om met je kinderen te doen. Prikkers met fruit en groente vallen bij jong en oud nog steeds in de smaak. En geven veel meer voldoening dan chips en andere vette borrelhapjes. Zorg daarbij dat je voldoende water drinkt. Houd je van een smaakje leng je fruitsap dan aan met veel water. Doe een schijfje citroen of sinaasappel in je glas en het ziet er een stuk gezelliger uit. Geniet van alles om je heen en weet dat je vette en zoete dingen niet nodig hebt om je goed te voelen.
Werk met de affirmatie: Ik voed mij goed en voel mij goed !

Beweging

Door regelmatig te bewegen zet je je metabolisme in gang en maak je hormonen aan waardoor je je goed gaat voelen. Wanneer je beweegt heb je afleiding en ga je niet uit verveling eten of achter de tv hangen. Ook als het heel erg warm is zijn er genoeg mogelijkheden om in beweging te komen. Buiten zwemmen is natuurlijk heerlijk. Maar ook een ochtendwandeling doet je goed: kom eerder uit je te warme bed en geniet nog van de frisheid en de stilte in de ochtend. Breng je dag door in een bos waar je onder de bomen een heerlijke wandeling kunt maken of een actief spelletje met bv. een bal met je kinderen. Geniet van een avondfietstocht. Maar beweging vind je ook in de dagelijkse bezigheden, zoals boodschappen te voet of op de fiets , je tuin onderhouden etc. Ook leuk om samen met je gezin te doen.
Gebruik de affirmatie: Bewegen is voor mij een zegen !

Gezonde geest

Een gezonde geest is belangrijk om veel dingen in gang te zetten. Gooi alle negatieve gedachten overboord en maak je er bewust van dat je enkel positieve gedachtes wilt hebben. Gedachtes zijn heel bepalend voor hoe je je voelt. En gedachtes zijn sterke krachten die bepalen wat je bereikt. Buig je negatieve gedachten om en je zult merken dat alles veel gemakkelijker voor je wordt.
Maar een gezonde geest is meer dan dat. Een gezonde geest wordt gestimuleerd door bezig te zijn met ontspannende zaken, rust, krachtvoer.
Gebruik de affirmatie: Ik word geleid door positiviteit!

Emotie


Emoties mogen er in alle vormen zijn. Laat ze toe, kijk waar ze vandaan komen en wat je er mee kunt. Wat wil een emotie je zeggen. Zoek oplossingen voor je negatieve emoties. Of laat ze op een wolk wegrijven wanneer je besluit het emotie niet meer nodig te hebben. Door elke emotie te accepteren zullen ze minder een last voor je zijn. En kan je ze gemakkelijker als kracht gaan gebruiken. Observeer jezelf, kijk eens hoe je met je emoties om gaat. Maak eventueel notities om zo een patroon te herkennen.
Gebruik de affirmatie: Wat er is mag er zijn!

Wanneer je het gevoel hebt dat je uit balans bent kan ik je verder helpen door samen te werken aan bovenstaande punten. We zullen samen kijken waar je tegen aanloopt en de oorzaak gaan achterhalen. Om vervolgens een plan van aanpak te maken. Ik zal je stimuleren stappen te nemen die je alleen niet durft te doen.

Geniet van een mooie zomer.

Donna Hoogstraaten


Donna Hoogstraaten

Donna Hoogstraaten – Lavandula

Donna verdiepte zich naast haar studie voor Voedings-, Gezondheids- en Levenswijze consulent op diverse plaatsen, ookin voetreflexologie en aromatherapie. In haar praktijk wil zij mensen graag bewust maken hoe zij op eenvoudige manier zelf verantwoording kunnen nemen om gezond en evenwichtig in het leven te staan. Dit doet zij door het individueel coachen, het geven van korte cursussen, workshops en voetreflexologiebehandelingen.

Meer info op: Lavandula

Bekijk ook

Natuurlijk afslanken

Natuurlijk afslanken

Traditioneel is de periode na de feestdagen een periode om overtollige kilo´s kwijt te raken. Dit kunnen de kilo´s zijn die na de feesten er aan zijn blijven zitten of de kilo´s die er al langer aanzitten. Er valt in het begin van het jaar dan ook genoeg te lezen over hoe je snel van je overgewicht af kunt raken. Snel gewicht verliezen klinkt heel mooi, maar is het niet, het is een valkuil en het lukt slechts een enkeling om op deze manier blijvend gewicht te verliezen.