Home => Lichaam & Geest => Gezondheid => Voedingsgids => Aspartaam, sucralose, cyclamaten, zoetjes, lightdrinks, gevaarlijk? Dit moet u weten!

Aspartaam, sucralose, cyclamaten, zoetjes, lightdrinks, gevaarlijk? Dit moet u weten!


Aspartaam wordt al zeer lang gebruikt. Sindsdien is er een toename van allerlei kwalen. Het zit in frisdrank, lightproducten, frisdrank light en in zoetjes. Ook worden cyclamaten, sorbitol en cucralose gebruikt. Sucralose onder de merknaam Splenda is nog erger dan aspartaam en cyclamaat. De eerste fabrikant van aspartaam was Nutra Sweet.

Vooral kinderen die meer frisdrank en snoep krijgen dan ooit, worden getekend voor hun leven. Er is sprake van een groeiend aantal psychische stoornissen bij kinderen. ADHD is er één van. Maar steeds meer jongeren vertonen verward gedrag. De afgelopen 20 jaar is de geestelijke gezondheid sterk achteruit gegaan. De afgelopen jaren zijn de voedingsproducten die op de markt zijn gekomen niet in kracht vooruit gegaan. De dieetcultus is er debet aan. Maar de grote boosdoener zijn ook de kunstmatige zoetstoffen, zoals aspartaam. Deze zoetstoffen werken carcinogeen, dat wil zeggen zij bevorderen het ontstaan en de groei van kanker door verandering in het cel genoom.

Hieronder een aantal video toelichtingen over Aspartaam


De Gevaren van Aspartaam (Zoetstoffen Suikervrij E951 Light)
Nederlands ondertiteldAspartaam wordt in verschillende onderzoeken een welbekend zenuwgif genoemd. Zoetstoffen in dieetproducten mag je nooit lang gebruiken. Sorbitol (o.a. om Bional -producten) is een voorbeeld. En natuurlijk sacharine. Het brengt onder anderen de darmen in de war. Het staat netjes op de verpakking. Maar er zijn nog meer zoetstoffen, zoals aspartaam (NutraSweet en Equal), cyclamaten, Sucralose, Splenda, Acesulflaam K (Sunette). Het is populair bij fabrikanten die het in hun voornamelijk lightproducten, light softdrinks, dieetproducten en zogenaamde suikervrije producten, doen. Er staat geen waarschuwing bij. Al die producten verstoren functies in je lichaam.


Aspartaam en sucralose gaat rechtstreeks naar de hersenen. Bional heeft mij geschreven dat er inderdaad sorbitol in hun capsules zitten. Bional is bereid een naar betere en gezonde vervanger te zoeken en te gebruiken. (zie helemaal onderaan de pagina voor hun reactie) De overheid, de politiek en gezondheidsinstellingen moeten oplettender zijn en EISEN dat in ieder geval op de verpakking komt te staan wat de bijwerkingen zijn. Eigenlijk moet er een bijsluiter bij, net als bij medicijnen, want het is een lange lijst, zo is inmiddels onderzocht en kun je op links die in dit artikel staan ook zien. Sucralose kan de gezondheid ernstig schaden. Of aspartaam brengt u en uw kinderen ernstige schade toe. Teksten zoals die op tabakswaren staan.

Geen vet Geen suiker propaganda een gevaarlijke ontwikkeling Door aspartaam krijg je giftige stoffen binnen. Een kleine opsomming. Methylalcohol, formaldehyde, phenylalanine o.a. slecht voor de foetus en ontwikkeling van het kind), neuro toxine, diketopiperazine en nog enkele toxische stoffen. De gevolgen zijn: verwardheid in gedrag, psychische problemen, vergeetachtigheid, foetale beschadiging, vermindering van het immuunsysteem, inkrimping van de thymus, lymfeproblemen, buikpijn, hoofdpijn, keelklachten, slikproblemen, hoge bloeddruk, winderigheid, artritis, gewrichtspijn, niet goed kunnen concentreren, ademproblemen, Parkinsonachtige klachten, gevoeligheid voor infecties, gehoor verlies, spierspasmen, vermoeidheid, tremoren, hartkloppingen, doorlopend dorst of honger, multiple chemische over- gevoeligheid, verandering van het cel genoom waardoor het ontstaan van kanker wordt bevorderd.

De kunstmatige zoetstof aspartaam wordt samengesteld uit de chemische stoffen asparaginezuur, mierenzuur. Zodra a spartaam in het lichaam is opgenomen, wordt methanol of methylalcohol, omgezet in mierenzuur en formaline. Formaline is op zich een dodelijk zenuwgif en kankerverwekkend. Oorspronkelijk wordt formaline gebruikt bij het conserveren van dieren en lichamen van mensen, maar ook voor het onschadelijk maken van insecten e.d.

Een groot probleem bij formaline uit aspartaam is dat dit gif wordt opgeslagen in onze organen en vetweefsel en dat het nauwelijks wordt afgebroken. Phenylalanine is een van de essenti?le aminozuren van eiwit en zodra het op zichzelf staand wordt toegepast, werkt het ook als zenuwgif. Bij mensen met de stofwisselingsziekte PKU (phenylketonurie) kan de stof phenylalanine leiden tot geestelijke stoornissen.


Food and Drugs Administration verklaart Stevia als gevaarlijk


Aspartaam in frisdrank, bijvoorbeeld, heeft een toegestane dagelijkse hoeveelheid van 40 milligram per kilo lichaamsgewicht, dus dat zou gemiddeld betekenen dat je wel 5 tot 8 liter naar binnen mag werken. Een
norm is een gemanipuleerde norm om je gerust te stellen dat je altijd onder de norm zit.
Maarrrr…aspartaam zit al in zoveel producten dat het niet bij enkele blikjes cola light blijft, maar dat je via andere producten nog meer binnen krijgt.
Cyclamaat is ook een omstreden zoetstof, in Amerika verboden, maar hier nog steeds toegestaan. Kijk dus uit, kijk op de verpakking.


Bij kinderen wordt de algemene dagelijkse hoeveel (adh) dat zogenaamd is toegestaan al gauw overschreden.


Aspartaam is een gevaarlijk goedje. NutraSweet is de grote leverancier van aspartame. Aspartaam wordt al heel lang gebruikt maar wordt nu in vrijwel elk product gestopt dat dan ook nog het predikaat gezond krijgt. En dat mag allemaal. Een andere natuurlijke zoetstof van de Steviaplant mag niet. Het mag alleen verkocht worden als een product voor huidverzorging. De verwerking in voedingsproducten, in dranken en supplementen mag niet. De sinistere macht die dat voorelkaar krijgt is groot, zo groot dat de overheid die macht ook nog helpt om de ongezondheid te verergeren. Naast aspartaam wordt ook Sucralose of Splenda op grote schaal gebruikt. Ook ongezond om te gebruiken. Ook kun je de lijst met producten zien waarin het allemaal zit. Zet je maar schrap.


Stevia heeft gezondheidsbevorderden eigenschappen.

Stevia is nu nog steeds verboden terwijl dit plantje eeuwenlang is gebruikt en niemand er schade van heeft ondervonden. De macht van concerns is zo groot dat het op de verboden lijst is gekomen en regeringen trappen er in.

Bekijk ook

Chronisch moe door vitamine D tekort

Chronisch moe door vitamine D tekort

Vitamine D is nog steeds een onderschatte vitamine, of eigenlijk gezegd hormoon, maar krijgt gelukkig steeds meer bekendheid door de vele boeken en publicaties van de afgelopen tijd. Hoewel men bij vitamine D in de meeste gevallen alleen maar aan sterke botten denkt levert een gebrek aan vitamine D een breed scala aan klachten op.