Home => Lichaam & Geest => Inspiratiepad => Kruidig Interessant => Kamille en Sinterklaasbuikpijn

Kamille en Sinterklaasbuikpijn


Deze maand wil ik de kamille aan u voorstellen. Ik denk dat veel mensen kamille wel kennen. Een wit bloemetje met een geel hartje en heel fijn geveerde blaadjes. Maar vooral de geur zal herkenbaar zijn. Als je die een keer geroken hebt zul je die niet weer vergeten.

Kamille groeit aan de rand van akkers. Vroeger samen met klaprozen en korenbloemen in korenakkers nu onder andere rond aardappelvelden. Daar zit ook het probleem als je kamille wil plukken. Dat kan niet ivm de bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden. Die wil je niet in je kopje thee hebben. Zelf kweken dus of kopen in de winkel.

Waarom nu kamille…..

Eigenlijk kwam het zinnetje Sinterklaastijd is buikpijntijd bij me op.

Ik hoor om mij heen allemaal verhalen van drukke, zenuwachtige en gespannen kinderen. Velen zullen dat beamen. Een kopje kamillethee bij het ontbijt of voor het slapen gaan geeft ontspanning. We mogen de kinderen wel een beetje helpen. Maar ook de moeders en andere verzorgers kunnen een kopje kamillethee wel gebruiken in deze tijd. En als je zelf meedrinkt dan lusten kinderen het vaak ook. En ik denk dat Sinterklaas ook wel een kopje lust.

Kamille is een echt kinderkruid. Als een kind veel last van buikpijn heeft van de zenuwen en misschien wel diaree of verstopping ontwikkeld dan is het heerlijk om de buik in te wrijven met kamillezalf voor het slapen gaan. Het staat garant voor een heerlijke nachtrust.

Dus als je roept of denkt was het maar januari dan kan kamille verlichting brengen.

Een kruidige groet,

Marjanne Huising

Bekijk ook

De kracht van kruiden - Tijm Thymus vulgaris

De kracht van kruiden – Tijm Thymus vulgaris

Tijm is al eens eerder aan bod gekomen in het kort. Het is echter een kruid dat veel meer te vertellen heeft vandaar deze keer de volledige aandacht voor tijm. In deze tijd van kou en somberen wil ik vertellen over de winterharde tijm.