Spannende dingen…Ik weet niet wat het is, maar ik voel zo’n enorme veranderingen de laatste tijd? Hebben jullie dat ook dat je die energie bijna niet volhoudt? Ik heb zoveel ideeën en dromen over wat ik nog graag wil gaan doen mijn verdere leven (zal ook de midlife crisis wel zijn,hihihi).

Ik vind zoveel dingen leuk en verrijkend in mijn leven maar ben vaak te ongeduldig om het moment af te wachten…ik zou het liefst overal in willen vliegen.
Nou ja “vliegen” moet je niet te letterlijk nemen want ik krijg na die vulkaan met zijn aswolk een bijsmaak van het woord vliegen??? Ik bedoel dus dat ik er figuurlijk in wil vliegen en eraan wil beginnen….

Soms is een leven of een dag te kort en denken we van ‘morgen doen we dat of dat wel’ en dan is weer een dag voorbij waarin je veel gedaan hebt maar toch nog niet dat gene dat je het liefst zou willen doen.

Bij mijn kinderen zie ik ook die evolutie, ze hebben hun toekomst voor zich liggen maar ze willen ook vooruit gaan in een tempo dat te snel is voor hun leeftijd, ze zullen toch nog een aantal jaren onderwijs moeten volgen voordat ze ‘los’ zijn van en hun ding kunnen gaan doen…

Onze oudste is al enorm blij dat hij vanaf dit jaar vakantiewerk heeft mogen doen. Onze zoon en dochter zitten op een land- en tuinbouwschool en zijn graag in de natuur (heb ik dit al eens tegen jullie verteld?).

Zo werkt de oudste dus in een tuinbouw bedrijf hier in ons dorp…hij is er kind aan huis en helemaal in zijn nopjes dat hij bezig kan zijn met het liefste wat hij doet en dat is voor plantjes zorgen, stekken,verkopen,etc.

Het heeft lang voor hem geduurd in de vakanties en hij heeft zich dikwijls verveeld. Nu is er dan eindelijk de verlossing en heeft hij nog meer zin om zijn school door te doen omdat hij minder suf hoeft te zijn na school of in de vakanties.

Ze leren zo ook omgaan met klanten en zorg dragen voor. Als oudste heeft hij al een groot verantwoordelijkheidsgevoel en dat komt hem nu van pas.

Bij de jongste is het nog even afwachten, ze is hier nog te jong voor. Wel gaat ze in de zomervakantie met mij mee naar Orval in de Ardennen omdat ik daar ga koken voor de gasten en docenten…we kijken er enorm naar uit, dat doe ik zo graag…

Onze dochter is gek op paarden en gaat meehelpen met de paarden op de boerderij daar. Het is een studie en vakantie centrum van het Oos-west centrum uit Antwerpen. Zij beheren en organiseren de activiteiten. Het wordt dus weer een energieke en voldane zomer, dat ziet er tenminste al zo uit he?

Nu eerst nog wat werken en examens doen en dan kunnen we allemaal in de vakantiemaanden een stapje terug doen en het wat rustiger aan gaan doen,heerlijk!

Liefs,

Joyce


Joyce Parren – Limburg (BE)
Ik geef vegetarische en macrobiotische (yin-yang) kooklessen bij mij thuis of op locatie. Ook geef ik (op)voedingsconsulten en maak ik gelegenheidsbuffetten klaar.

Mijn maandelijkse bijdragen kan je terug vinden onder de rubriek: Gezondheid Voeding > Positive Cooking

Bekijk ook

Over Pasen

Over Pasen, de Paasklokken en…eitjes

Met Pasen keert de energie zich weer terug naar buiten en zijn de kleurtjes eerder roze, geel en wit om het binnen gezellig te maken. De takken met decoratie eitjes staan al te wachten op Pasen….de gekleurde paaseieren worden ook deze week geverfd of gekocht, het menu wordt samengesteld en de tafel mooi gedekt.