Home => Lichaam & Geest => Parapsychologie => Ontwakend bewustzijn => Licht affirmaties om nare gedachtevormen te bestrijden.

Licht affirmaties om nare gedachtevormen te bestrijden.


In vervolg op het artikel van vorige maand wil ik dieper ingaan op buitenzintuiglijke ervaringen van kinderen.

Het woord entiteit is lastig te begrijpen vind ik. Zelf leid ik het het liefst terug naar het woord geest. Onze geest is in staat gedachtevormen te creëren. Dat betekent dat iedereen in staat is om dat te doen. De wereld is illusie en we verzinnen alles. Het helpt soms om te denken dat alles bedacht is, een film is bedacht, een boek, de stoel waar je op zit. Er is altijd een gedachte aan vooraf gegaan.

Als een gedachte niet echt vorm krijgt in de materiele wereld wordt deze prijs gegeven aan onze gedeeld bewustzijn. Het blijft een etherische energievorm, een trilling. Dit is lastig te bewijzen dus we gaan in dit artikel uit van een hypothese.

Gedachtevormen worden soms erg lastig, alsof ze ‘levend’ zijn. Onze angst houdt ze vaak vast.

Veel kinderen en volwassenen met obsessieve gedachten (steeds terugkerende gedachten) lijken last te hebben van de gedachtevormen die in de lucht rondzweven. Alsof hun emotionele en mentale veld voortdurend bestookt worden door al die zwevende entiteiten.

Ik geloof niet in spoken en eigenlijk – als je dit leest – toch ook weer wel. Als ik de bovenstaande redenering gebruik kan ik er eigenlijk niet omheen. Toch ben ik erg nuchter.

De laatste tijd zie ik veel kinderen die bang zijn vanwege de ’geesten’ die ze zien.

Hoe ga ik daar mee om in al mijn nuchterheid?

Hier geldt dat we allereerst moeten kijken wat er plaats vindt in hun omgeving. Is er iemand ziek of depressief? Heeft een van de ouders last van piekeren? Wordt er positief gecommuniceerd met elkaar of juist niet? Naar welke tv programma’s kijkt men in dit gezin en hoe wordt het kind begrensd als het op internet belandt? You Tube herbergt bijvoorbeeld ontzettend veel ideeën die vorm hebben gekregen in een visuele overdracht van de ene mens naar de andere mens. Maar er staan ook hele nare dingen op.

Begin met het kind te erkennen.

Als we tegen het kind zeggen dat het onmogelijk is om een dergelijke ervaring te hebben, zeg je eigenlijk: het bestaat niet, je bent vast gek, zoek het maar uit. Het kind moet dan op zoek gaan naar eigen oplossingen, en dat zal lastig zijn.

Erkennen kan ook zonder erg mee te gaan in de kwestie: Ik begrijp dat het erg naar voor je is. Zelf zie ik het niet, maar ik kan er verder niet over oordelen. Wat kunnen we doen om het te veranderen voor je? Hier kan al een bepaalde rust uit voortkomen voor het kind.

Verdiep je in gewone verschijnselen die je kunt verwarren met spoken zien

Soms is het goed om samen te kijken naar verschijnselen zoals een illusionaire vervalsing: een schaduw vanuit je ooghoek kun je aanzien voor een spookverschijning. Een nabeeld zien op je netvlies als je net naar iets hebt gestaard is veel voorkomend. En ook is het mogelijk dat je meer ziet dan anderen, de complementaire tegenhanger bijvoorbeeld van een kleur, zoals rood en groen tegelijk waarnemen. Of kleuren in iemands uitstraling.

Checken op de realiteit is iets dat alle kinderen gaandeweg leren in hun jeugd. Voortschrijdend inzicht maakt dat ze steeds minder vatbaar worden voor de magische gedachtewereld die de astrale wereld is. Ze gaan steeds volwassener reageren op de wereld om hen heen. Hun mentale en emotionele lichaam sluit zich daardoor langzamerhand.

Is er een traumatisch ervaring geweest?

Trauma’s zorgen vaak voor een kwetsbare aura. Als het trauma wordt verwerkt of – bij kleine kinderen – wordt toegedekt, kan dit helpen. De aura sluit zich en wordt sterker.

Is het kind erg onzeker of heeft het faalangst? Werk aan ik-versterking, leer het kind positief te denken: O jee gedachten om te zetten in Oké! gedachten en zich te ontspannen.

Energie is een lastig verschijnsel.

Je ziet het niet, je neemt het op een veel subtielere wijze waar. Als je staart, met een zachte blik kijkt en in een lichte trance bent, kun je subtiele energie makkelijker waarnemen. Dit verklaart volgens mij waarom vooral dromerige en naar binnen gerichte kinderen vaak geesten zien. De hersenen moeten in ieder geval in de alfastaat zijn en het liefst in de thèta staat om de subtiele energie goed waar te kunnen nemen. Volwassen zitten meestal in de bèta staat, de bewustzijnsstaat waarin je beslissingen neemt, keuzes maakt, geconcentreerd bent en naar buiten bent gericht.

Het helpt dus ook om je kind vanaf een jaar of zeven bewust te helpen minder te dromen en de aandacht goed te richten. Leer je kind tevens de Energy Switch, laat dagelijks energie van anderen wegstromen uit de aura en leer je kind de eigen energie regelmatig terug te nemen.

Een magische aanpak helpt uiteraard ook.

Ooit mailde een vriendin. Haar dochter die sterk teruggetrokken gedrag laat zien en erg dromerig is, sliep slecht, ‘zag’ van alles en werd steevast om drie uur wakker ’s nachts. Ze had al van alles geprobeerd.

Ik stuurde haar licht affirmaties, eigenlijk gebeden, want er wordt gewerkt met de Heilige Geest en het Christusbewustzijn. Haar religieuze achtergrond hielp mee in dit geval. Soms moeten mensen er niets van hebben. Maar nu hielp het. Mijn vriendin bidt dagelijks.

Een van de affirmaties gaat zo:

IK BEN een wezen van puur licht.

Ik erken mezelf als het lichtwezen dat IK BEN.

Ik roep nu de Allerhoogste van het universum aan.

Ik vraag nu aan alle geliefden die hier aanwezig zijn, om met behulp van de Heilige Geest te worden bevrijd, en in het licht te gaan. Ik word bevrijd.

Alle geliefden worden genezen en vergeven. Ze worden verlost en verlicht.

God ontfermt zich nu over deze geliefden omdat ik dat wil. Niets is goed, niets is slecht. Het is. Ik laat nu los en deze geliefden laten los, ze worden verheven in het licht.

Ik geef de zorg voor deze geliefden nu over aan de Hogere Macht.

Vergeven en genezen (herhaal totdat je het gevoel hebt dat de trilling lichter is geworden)

Dank u God en zo is het.

Herhaal meerdere malen dit gebed hardop. Met een krachtige stem, in de ruimte waar de gedachtevormen aanwezig lijken te zijn.

Zonder dat haar dochter het wist, zegde ze de affirmatie een aantal keer op. Zo belastte ze haar kind niet, maar nam ze dus zelf de verantwoording! Eerlijk gezegd denk ik dat het vooral haar eigen intentie is geweest die iets heeft veranderd! Haar eigen aura straalde iets anders uit na de affirmatie.

Direct de eerst nacht ging het beter. De tweede nacht werd zij alleen even wakker en de derde nacht sliep zij door!

Het werkte. En niet alleen bij haar, bij meer kinderen heeft deze aanpak gewerkt.

Ik wens je veel moed en wijsheid!

Sylvia Van Zoeren


Sylvia van Zoeren

Sylvia van Zoeren – Alkmaar (NL)(klik om meer te lezen)

Sylvia van Zoeren is auteur van De Energy Switch De Zintuigenboom, hypnotherapeute – ze volgde een opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren en Hypnotherapie – en werkt met gevoelige kinderen en volwassenen. Zeven jaar geleden startte ze haar fulltime praktijk, omdat ze een nieuwe weg in wilde slaan wat werk betreft.

www.de-praktijk.org

www.energyswitch.nl

Bekijk ook

Ik

Ik, de anderen en de wereld.

Betekent het eind der tijden soms: het eind van onze ongebreidelde materiële creatiekracht? De mens ervaart sinds een paar decennia een kracht in zich die kan maken (en breken). We gaan meer en meer inzetten op de positieve kracht. De negatieve kracht hebben we door en door leren kennen, denk aan de tweede wereldoorlog. Een culminatie van kwade energiëen werd daar zichtbaar!