Home => Lichaam & Geest => Van de bovenste plank! => De Zintuigenboom, de Energy Switch voor kinderen – Sylvia van Zoeren

De Zintuigenboom, de Energy Switch voor kinderen – Sylvia van Zoeren


Half november 2009 verschijnt het leuke boek ‘De Zintuigenboom, de Energy Switch voor kinderen.’

De gevoelige kinderen hebben het druk momenteel. Ze raken makkelijk overprikkeld, kunnen misschien slecht slapen, zien tegen dingen op, of kunnen zich slecht concentreren. Sommigen hebben woedeaanvallen, anderen trekken zich liever terug. Kinderen kunnen dezelfde ervaringen hebben als volwassenen in dat opzicht. Zeker sensitieve kinderen raken makkelijk overvoerd in een wereld die steeds meer prikkels vrijgeeft. Te veel stress is er mogelijk de oorzaak van dat veel kinderen leerproblemen ervaren. Hun gedrag kan tevens laten zien dat ze ergens behoefte aan hebben. Als je nog niet dezelfde mogelijkheden hebt – zoals de volwassenen – om je te uiten, doe je dat meestal door iets te laten zien met je gedrag. Druk, hyperactief of impulsief gedrag, of juist teruggetrokken gedrag is vaak een signaal naar de ouders dat er iets is.

In het boek, dat geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar, leggen we uit hoe het komt dat je stress kunt ervaren. De dagelijkse gebeurtenissen kunnen daar verantwoordelijk voor zijn, maar ook wat de kinderen allemaal voelen en denken over de gebeurtenissen, doet soms een duit in het zakje. Gevoelige kinderen denken vaak na, ze willen begrijpen wat er gebeurt, of waarom ze voelen wat ze voelen. Ze reflecteren veelvuldig op hun omgeving. Hun hoofd is vaak vol en hun lichaam wel eens rusteloos. Kinderen hebben behoefte aan rust en ruimte, aan ritme en regelmaat. Dat het daar vaak ontbreekt in onze drukke samenleving, lijkt steeds duidelijker te worden.

We hopen dus dat je samen met je kind de luister cd gebruikt om af en toe even helemaal tot rust te komen. Allebei zullen jullie het heerlijk vinden!

Het boek kost 21,90€ . Op de luister cd staan 4 tracks, en je kind kan zich leren ontspannen, lekker ademen, met zijn of haar aandacht terugkeren naar zichzelf (de Energy Switch) als het erg druk is geweest met van alles beleven, het lichaam ontspannen en de opslagkamertjes van de zintuigen opruimen zodat het hoofd wat rustiger wordt.
Het boek is vanaf 14 november beschikbaar en kan besteld worden via Symbolic Books

Klik hier voor een voorpublicatie van het boekje.of bezoek de website: De Zintuigenboom
Kijk ook op www.wijzemoeders.nu voor informatie over sensitieve kinderen.

In februari geeft Sylvia van Zoeren een workshop over stress bij jonge kinderen en hoe je als ouder je kind hierin goed kunt ondersteunen. Locatie Amsterdam.
Vraag informatie via info@de-praktijk.org

‘Wie naar de kristalheldere stem van Sylvia luistert, waant zich in de natuur die zo idealistisch beschreven werd door Hermann Hesse. De natuur van je ziel, een ideale paradijselijke staat, je eigen hof van eden waarin je je kunt terugtrekken. Eeuwige natuur die nooit verkaveld kan worden, nooit zal worden platgegooid om er flatgebouwen op te trekken. Nee, je eigen onverwoestbare natuur, die je als kind in je DNA meekrijgt. De intensiteit waarmee je als kind de natuur ervaart is als volwassene nooit meer na te voelen. Het is net als de eerste kus. Geen enkele andere kus zal ooit die spanning hebben. Maar Sylvia intensiveert die eerste ervaringen. Door ze in je onderbewuste op te slaan, heb je een geschenk voor het leven. Je draagt immers altijd je eigen paradijsje met je mee. Je eigen plekje waar het veilig is en
waar je je altijd kunt terugtrekken. Dit aan kinderen meegeven is niet alleen een bijzondere gave, maar vooral een bijzonder geschenk. Geef uw kinderen hun eeuwige natuur door ze de ervaring van deze mooie CD te laten beleven.’


Geert Kimpen, auteur van o.m. De Kabbalist en De Geheime Newton.
www.geertkimpen.com

‘De stem van Sylvia betovert, magnetiseert. Ze neemt je mee naar een plek waar het veilig is, waar je als kind volledig jezelf kunt zijn. Het luisteren naar Sylvia is een rijk geschenk. Ik ben dolgelukkig dat ik dit aan mijn dochter Zonneke mocht geven. Het heeft haar leven verrijkt, en ook dat van ons.’

Christine Pannebakker, auteur Het Mama Masterplan Vrouwenpower (Paradigma)

Bekijk ook

Zeven wegen naar een gelukkig leven - Deepak Chopra

Zeven wegen naar een gelukkig leven – Deepak Chopra

Hoe zou het zijn als je de kinderen in je leven 7 wetten kon leren die hen hielpen op weg naar een gelukkig leven? Deeprak Chopra presenteert hier de 7 lessen die iedereen zou moeten leren, nog voordat je tot 7 leert tellen! Chopra geeft ons met dit prachtig geïllustreerde boek de handvaten om deze wijze wegen aan elk mens - jong of oud - over te dragen.