Home => Lichaam & Geest => Van de bovenste plank! => Opvoeden vanuit het hart

Opvoeden vanuit het hart


Je bent of wordt ouder van het mooiste wat er bestaat: jouw kind(eren). Dat de opvoeding bepalend is voor het latere leven van je kind – dat weet je – en daar heb je veel vragen over. Alles wat je kind nodig heeft om zichzelf te zijn en te blijven wil je ze leren. En daarbij ben je bereid ook zelf te leren op de grote, boeiende ontdekkingsreis die opvoeden heet. Opvoeden vanuit het Hart is dan voor jou het juiste boek. Opvoeden vanuit het Hart is bedoeld als handvat voor jou, om je kind op zijn/haar eigen wijze te leren groeien en zich te ontwikkelen. Het boek geeft op een leuke, speelse manier inspiratie bij het opvoeden en helpt je zèlf antwoorden te vinden op jouw opvoedvragen. Want als jij je als ouder bewust bent van jouw manier van opvoeden, dan kun je jouw kind helpen zichzelf te blijven en te zijn in deze veeleisende tijd.

Uitgangspunt is dat geen twee kinderen hetzelfde zijn. Een opvoedkundige aanpak die voor de één werkt, kan bij de ander juist het tegengestelde effect hebben. Tijdens de opvoeding word je als ouder regelmatig geconfronteerd met onzekerheden en vragen. Want je realiseert je dat een positieve opvoeding belangrijk is om van je kinderen evenwichtige en gelukkige mensen te maken. Maar hoe doe je dat? Waar vind je als ouder de antwoorden op je opvoedvragen? Die antwoorden kun je als ouder zèlf vinden… in jouw Hart!

Opvoeden is één grote ontdekkingsreis, maar Opvoeden vanuit je Hart maakt deze reis met inspirerende ideeën en praktische hulpmiddelen tot een leuk en leerzaam avontuur!


Waarom dit boek?

Tijdens mijn opleiding leren met Hoofd, Hart en Handen ontmoette ik Eva Hoffman. Zij was een van de gasttrainers uit Engeland, en ze heeft me gegrepen met haar ontluikende manier van uitleggen, en laten leren en ervaren. Toen ik haar meest bekende boek The Learning Adventure in handen kreeg wist ik het. Met haar wilde ik mijn boek over opvoeden schrijven, als basiswerk voor Happy Family Life. En dat werd “Parenting from the Heart” en in het Nederlands dus Opvoeden vanuit het Hart. Op dit moment zoeken we naar een engelse uitgever voor Parenting from the Heart.

Waarom dit boek voor jou?

Om je te laten ervaren hoe leuk en leerzaam opvoeden is. Om je weer je eigen kracht te laten ervaren, te koesteren en uit te dragen als ouder. Om daarmee op positieve wijze wijze bij te dragen aan het geluk van je kind. En, vooral om te ontdekken dat je het zelf kunt. Eva en ik helpen je op speelse wijze zelf antwoorden te vinden op jouw vragen. We inspireren je aan de hand van heldere tips en oefeningen om samen met je kind(eren) te leren en te groeien. We maken je bewust van wie je bent als ouder en hoe je opvoedt, en waarom. Dit geeft je een compleet nieuwe dimensie aan het opvoeden van je kind: die van het Hart. Het boek is speels en overzichtelijk vormgegeven en staat boordevol inspirerende ideeën. Een houvast voor elke ouder!
Oefeningen en werkbladen zijn ook zeker geschikt voor gebruik op kinderdagverblijven en scholen.

inspiratiebronnen

Voor de totstandkoming van het boek is uiteraard gebruik gemaakt van eigen onderzoeken, ervaringen en inzichten, maar hebben we ook geput uit boeken van gerenommeerde andere auteurs, zoals Adele Faber en Elaine Mazlish, Stephen Covey en Jeanne Meijs en Doc Lew Childre,Dr. Laurence en D. Martel.

De Auteurs

Het is Margriet haar passie om kinderen en volwassenen te laten leven vanuit hun eigen kern, kracht en essentie. Ze doet dit vanuit haar bedrijf Happy Family Life, dat gericht is op het inspireren van ouders en verzorgers bij het opvoeden van kinderen. Ze ontwikkelt hulpmiddelen voor thuis, schrijft columns voor Lof Magazine en Mama’s.nl en geeft diverse workshops en trainingen. Ze is zelf ook moeder van drie kinderen en gelukkig getrouwd. Eva schreef o.a. vele boeken over het ontwikkelen van emotionele intelligentie en het aanwakkeren van zelf-motivatie bij jonge mensen. Beide geven ze workshops voor leraren, kinderen en ouders en schreven dit boek om ouders te laten ontdekken hoe fantastisch en rustgevend het is om je
kind(eren) vol zelfvertrouwen op te voeden vanuit het Hart.


Je kanhet boek ook bestellen:

Opvoeden vanuit het Hart met CD
Eva Hoffman Margriet Schmitz Darwinkel
ISBN: 9789021529998
Pagina’s: 128
formaat: Hardcover
Onderwerp: Opvoeding
Pubicatie Datum: 28/04/2008
Uitgeverij: Kosmos – ZK
Prijs: 22.50 €

Klik hier of op de afbeelding om naar de boekenwinkel te gaan

Bekijk ook

Zeven wegen naar een gelukkig leven - Deepak Chopra

Zeven wegen naar een gelukkig leven – Deepak Chopra

Hoe zou het zijn als je de kinderen in je leven 7 wetten kon leren die hen hielpen op weg naar een gelukkig leven? Deeprak Chopra presenteert hier de 7 lessen die iedereen zou moeten leren, nog voordat je tot 7 leert tellen! Chopra geeft ons met dit prachtig geïllustreerde boek de handvaten om deze wijze wegen aan elk mens - jong of oud - over te dragen.