Home => Lichaam & Geest => Van de bovenste plank! => Prana voeding – Angela Kämper

Prana voeding – Angela Kämper


Sommige voedings- en levensmiddelen ondersteunen de spirituele ontwikkeling van de mens doordat ze door hun energetische gesteldheid de trilling verhogen. Andere voedingsmiddelen werken deze ontwikkeling juist tegen door de energie die ze in zich dragen. Noten bevatten bijvoorbeeld veel licht, terwijl ‘aardvruchten’, zoals rode bietjes en aardappels, het contact met de aarde versterken. Bovendien heeft ook de manier waarop voedsel wordt bereid – rauw, gekookt of gebraden – veel invloed op de energie van het voedsel.

Dit boek beschrijft het effect van voedingsmiddelen, vooral op het fijnstoffelijk gebied. Dr. Angela Kaemper is in 1957 in Essen geboren. Ze studeerde onder andere biologie en werkte als freelance wetenschapsjournalist en redacteur.


BoekbesprekingMarianne Vervoort

Jaren zocht ik naar het antwoord op de vraag “wat bedoelt je lichaam wanneer het trek heeft in een bepaald voedingsmiddel?” en in dit boek vond ik het antwoord.
Naast een lange verduidelijking van het begrip “prana” kwamen ook andere onderwerpen aan bod zoals meditatie, de natuurelementen, hulpmiddelen bij het kiezen van je voeding (spiertest enz.) en zoveel meer.
Telkens items die prana als gemeenschappelijke noemer hebben.

Zo worden oa. de verschillende auralagen beschreven. Laag per laag wordt uitgelegd bij welke chakra die hoort en welke fysieke, psychische en energetische processen daarbij horen.

Een hoofdstuk wordt volledig gewijd aan water, het levenselixer. Op welke manier kunnen we het gebruiken, wat heeft het ons te bieden en hoe kunnen we het een volwaardige plaats geven binnen ons voedingpatroon?

Ook wordt er dieper ingegaan op de verschillende bereidingswijzen van onze voeding en de respectievelijke prana die ze voor ons lichaam en geest betekenen, met andere woorden, welke invloed ze op ons hebben en wat het ons biedt.

De verschillende categorieën van lichtende voedingsmiddelen worden één voor één besproken (aardend, reinigend, verbindend,…) aan de hand van voorbeelden en hun effekt op ons dagelijk leven.

Het boek is interessant voor wie op ontdekkingsreis wil gaan op zoek naar de brug tussen voeding en spiritualiteit, op weg naar een intensere manier van (be)leven.


Gesprekken met het hiernamaalsPrana voeding – Angela Kämper
Prijs:19.90 €
ISBN: 9789460150128
formaat: Paperback, 208 blz

Pubicatie Datum: 31/10/2009
Uitgeverij: Akasha

Klik hier of op de afbeelding om het boek te bestellen.


Marianne Vervoort

Marianne Vervoort – Berchem (BE)

Door de jaren heen ben ik gegroeid tot iemand waar mensen en dieren terecht kunnen voor behandelingen zoals reiki, voetreflexologie of cranio sacrale therapie.


Bekijk ook

Zeven wegen naar een gelukkig leven - Deepak Chopra

Zeven wegen naar een gelukkig leven – Deepak Chopra

Hoe zou het zijn als je de kinderen in je leven 7 wetten kon leren die hen hielpen op weg naar een gelukkig leven? Deeprak Chopra presenteert hier de 7 lessen die iedereen zou moeten leren, nog voordat je tot 7 leert tellen! Chopra geeft ons met dit prachtig geïllustreerde boek de handvaten om deze wijze wegen aan elk mens - jong of oud - over te dragen.