Home => Oosterse Stromingen => Feng Shui - Windrichtingen => Zuidwesten – De relatiehoek

Zuidwesten – De relatiehoek


Relaties

Het Zuidwesten vertegenwoordigt het hele sociale leven. Familie, vrienden, het huwelijk. Tevens is het de plek van de moeder des huizes. Deze plek dient beschermd en gekoesterd te worden als je tenminste prijs stelt op harmonie binnen je sociale leven. In deze hoek overheerst het element aarde.

Kleurgebruik

Aarde- en okerkleuren.
Een goede combinatie is rood-geel.
In deze hoek is de kleurstelling groen-geel schadelijk.

Objecten

Licht, licht en nog eens licht. Dit vuurelement voedt de aarde met haar as en symbolisch gezien geeft het heldere kijk op je relaties. Met name kroonluchters zorgen hier voor zeer veel weldadige chi. Pas geleden maakte ik zelf een kroonluchter met regenboogkristallen en hing die in de zuidwestelijke hoek van mijn huiskamer, deze kreeg een totaal andere en harmonieuze sfeer hierdoor. Ook is het Zuidwesten de plek voor familiefoto’s. Voor de singles onder ons die graag een relatie willen. Hang in deze hoek een afbeelding van een verliefd paar. Een andere tip die ik eens las was voor mensen die echt open stonden voor een nieuwe relatie. Het zou namelijk zeer goed zijn om negen dagen roze kleding te dragen, het mag onderkleding of bovenkleding zijn, dat maakt niet uit. Helaas heb ik het nog nooit uitgeprobeerd dus kan ik hierover geen resultaat meedelen. Het getal van deze sector is twee. Voor een goede band is het ook goed om een koppeltje van twee mandarijn eenden hier te plaatsen.

Materiaal

Keramiek en klei zijn geschikt voor deze hoek, ook zachte stoffen kunnen hier gebruikt worden. Met deze materialen houdt je de Chi constant. Om de chi af te zwakken gebruik je metaal of harde steen. Hout schijnt in deze sector niet optimaal te zijn, omdat dit ‘aarde’ verzwakt.

Patronen

Net als in het Noordoosten, dat ook een aardehoek is geldt hier dat ruiten, strepen en brede rechthoeken de energie stabiel houden. Om chi aan te sterken kun je cirkels, bogen en ovalen gebruiken. Wanneer de plek teveel energie heeft gebruik je puntige vormen, sterren en zigzag motieven om deze af te zwakken.

Bekijk ook

Zuidoosten - Rijkdom en voorspoed

Zuidoosten – Rijkdom en voorspoed

Element: Klein hout Getal: 4 Kleur: Groen