De Badkamer

De Badkamer


Een badkamer in het midden van het huis heeft een afmattend effect op de bewoners. Een oplossing hiervoor is aan alle vier de muren spiegels te hangen. Lekkende plafonds of kranen staan voor ernstige verstoringen in relaties, probeer ze zo snel mogelijk te verhelpen.
Wanneer er zich een toilet bevindt dan helpt het ophangen van een windgong met vijf dichte staven de chi ‘neer te drukken’. Wanneer het toilet zich in de badkamer in de windrichting bevindt dat geen aarde is (dus in het Zuidwesten en in het Noordoosten) dan helpt het neerleggen van een kei ook om de chi plat te drukken. Dat is van belang voor het inkomen. Wc en douche moeten eigenlijk altijd gescheiden zijn.

Werk als het even kan met houten voorwerpen, deze stralen meer vriendelijkheid uit zeker wanneer je zonder kleren bent. Metalen spullen zijn ‘aanvallend’.
Iets te lachen is altijd goed in de badkamer, een afbeelding of raar object. Het stimuleert de goede zin wanneer je ’s ochtends vroeg onder de douche stapt. Overigens is wetenschappelijk bewezen dat een smiley altijd een glimlach opwekt. Dus waarom deze niet in de badkamer plaatsen? Maar eigenlijk is overdrijven niet zo goed hier, een sobere badkamer is eigenlijk het beste. Maar met subtiele details is de windrichting natuurlijk wel uit te drukken met kleuren in handdoeken en accessoires. Ook het douchegordijn kan aangepast worden aan de windrichting in de vorm van het patroon bijvoorbeeld. De badkamerdeur dient dan ook altijd gesloten te zijn. Een spiegeltje op ooghoogte laat de deur verdwijnen.

Spiegels

Plaats een grote spiegel boven de wastafel, zodat het grootste gedeelte van het lichaam zichtbaar is. Spiegeltegels of spiegels in delen verdelen het lichaam en wordt gezien als ongunstige Feng Shui.

Verlichting

De verlichting in de badkamer dient optimaal te zijn. Het is belangrijk dat de energie voor de dag opgeladen wordt in de badkamer.

Planten

Het is goede Feng Shui om planten in de badkamer te zetten, daar water hout voedt kan dit gezond zijn voor de bewoners. Planten helpen hier de atmosfeer te verbeteren en harmoniseren de waterafvoer. Het laatste is belangrijk omdat weggespoeld water staat voor verlies van inkomen. Probeer ook daarom afvoeren zo vaak mogelijk dicht te houden.

Wanneer er zich een toilet in dezelfde ruimte bevindt is het neerzetten van planten af te raden. Deze chi opwekker doet dan meer kwaad dan goed.

Kleuren en patronen

Badkamer op het:

Noorden: Wit is hier de juiste kleur, grillige vormen en glas. Andere kleuren zijn blauw en zwart.
Noordoosten
: Beige, wit en zacht uitziende materialen.
Oosten
: een geweldige plek voor een badkamer. Beige, groen, donkerbruin en blauw, rechthoekige vormen en als materiaal vooral hout.
Zuidoosten
: Lichtgroen en verder hetzelfde als het Oosten.
Zuiden
: Hele zachte houtkleuren, zoals heel licht beige, groen en een klein beetje rood om de plek sterk te houden. Als patroon sterretjes en puntige vormen.
Zuidwesten:
Oker kleuren zoals zacht oranje (klein oppervlak) en zacht uitziende materialen.
Westen:
Wit en roze. Het Westen is een metaalsector maar metaal ‘valt aan’ daarom is hout in een badruimte altijd beter. De vormen, rond en ovaal kunnen hier wel een rol spelen.
Noordwesten:
Wit, grijs en zoals het Westen.

Overigens werken blauwe handdoeken het meest ontspannend in de ruimte.

Bekijk ook

De Werkruimte

De Werkruimte

Iedereen die thuis werkt, doet er goed aan een aparte werkruimte te creëren. In het algemeen kan gesteld worden dat voor de werkkamer dezelfde principes gelden als voor de rest van het woonhuis.