Home => Oosterse Stromingen => Meditatie & Mediteren => Mediteren met kristallen => Mediteren voor Zelfkennis – Boom van het Zelf

Mediteren voor Zelfkennis – Boom van het Zelf


De felle energie van Kornalijn helpt ons onze gedachten naar binnen te richten, terwijl de gloed van Aventurijn onze hoop en wensen versterkt.


Meditatie

Kijk naar het midden van de boom, waar het bladerdak de stam raakt. Dit is de kern van ons wezen, waar verleden, heden en toekomst samensmelten. Plaats daar de Kornalijn en voel hoe zijn energie je de kracht geeft om je zoektocht naar bewustwording van jezelf voort te zetten.

Laat je blik omlaaggaan langs de stam, naar de wortels die onzichtbaar zijn, tot onder de afbeelding. Denk aan enkele van je belangrijkste ervaringen in een sfeer van aanvaarding.

Laat je blik nu weer omhooggaan langs de stam, op een reis door de tijd. In het bladerdak voel je de bladeren je huid op meerdere plaatsen aanraken – dit is het nu, met al zijn gewaarwordingen.

Visualiseer een kracht binnen in je, van je hoofd tot je tenen, die elke cel verlicht. Plaats de Aventurien stenen tussen de bladeren als de opgloeiende cellen. Vanuit jouw kern van licht vliegen je wensen en verwachtingen het heelal in om hun krachten aan te wenden. Tussen de bladeren herken je hun deugden. Bezie ze alsof ze in je lichtkern stromen om die nog sterker te maken, en je wensen en verwachtingen nog meer kracht te geven.

Denk tenslotte aan de boom als zowel je totale zelf als je zelfkennis. Verheug je in je eigen uniek-zijn, de vrijheid om te zijn wie je bent.

Bekijk ook

Mediteren voor liefde – Onvoorwaardelijke Liefde

De roze kleur op deze afbeelding vertegenwoordigt de zuivere liefde, bezield met het gele licht van geloof in jezelf. De zilverkleurige bloemen (zilver staat voor verlichting) heffen hun kristallen kralenhoofdjes op naar het onderwerp van de liefde - in het volste vertrouwen dat de beminde hen niet zal afwijzen of bedriegen. Amethist en Rozenkwarts - de liefdessteen - werken samen heel krachtig om een onvoorwaardelijke liefde te creëren die de geest transformeert en ons bewust maakt niet alleen van de intrinsieke eigenschappen van de geliefde, maar ook van de schoonheid en het wonder van alles wat er bestaat. Door veel liefde te geven verzamelen we een rijke oogst van welzijn.