Home => Persoonlijke ontwikkeling => De kracht van affirmaties

De kracht van affirmaties


Affirmaties zijn woorden of zinnen die steeds herhaald worden om zo een gedachte over jezelf of andere mensen te bevestigen.

Door alles steeds te herhalen, programmeer je – ofwel negatief ofwel positief- allerlei zaken gedurende je leven. Als gedachten worden herhaald, worden ze een GELOOF en na een tijdje vinden we het normaal te denken dat dit geloof een realiteit wordt. Op deze manier onstaan angsten voor armoede, gezondheid, gewicht en relaties. De emoties die verbonden zijn aan deze gedachten worden een gewoonte; we ervaren ze niet langer als ongemakkelijk, hoe negatief ze ook mogen zijn. Op deze manier trekken we steeds negatieve zaken aan.

Vermits we deze gedachten zelf gemaakt hebben, kunnen we ze ook veranderen. Dit is waar de echte vrijheid ontstaat. Gerichte affirmaties zijn een fantastische start om opnieuw te beginnen. Als je spanning, stress, of een soort angst voelt, dan is een affirmatie die je goed doet voelen dé oplossing.

Mijn favoriete is “Ik ben Sterk”. Ik voel me dan direct beter. Echter, om de affirmatie te doen werken, is het niet alleen nodig de woorden uit te spreken…je moet ze ook echt voelen.

Dus zeg iets wat je goed doet voelen en dan zie je jezelf in een situatie waar je iets doet wat je graag doet. Dus ZIE het voor je, VOEL het ( en zelfs proef het). Hoe meer gevoel je erin legt, hoe sneller je dit goede gevoel naar je toe trekt.

Hieronder een paar voorbeelden van affirmaties, maar de beste zijn degene die je zelf maakt.

  • Ik ben sterk
  • Geld ( of liefde, een geode gezondheid, fantastisch gewicht) komt zonder inspanningen op mij af.
  • Ik voel me altijd evenwichtig
  • Ik ben in perfectie gezondheid
  • Ik geef en ontvang de hele tijd liefde
  • Ik voel me blij en gelukkig

Hoe schrijf je een positieve affirmatie?

Om positieve affirmaties te schrijven heb je een bepaalde vaardigheid nodig. Je moet je aandacht steeds op het possitieve richten. Negatieve uitspraken ondermijnen het doel van een affirmatie.

Je moet je verklaring steeds in de tegenwoordige tijd maken. Uitspraken in de toekomst verwijderen ons van het doel om in het nu te blijven.

Een uitspraak zoals “Op een dag zal ik rijk zijn” heeft de macht om de persoon in armoede te laten omdat de focus, de aandacht ligt op rijk worden in de toekomst. De toekomst zal nooit dichterbij komen omdat we altijd in het NU leven. Een voorbeeld van een goede affirmatie is “Ik ben rijk” of “ Vandaag ben ik welvarend”.

Probeer maar eens uit! Succes ermee.

Ingrid Vansteenkiste

Bekijk ook

4 simpele anti-stresstips

4 simpele anti-stresstips

Niemand wil die heethoofd zijn die door de stress niets kan verdragen en bij de minste ergernis iedereen afsnauwt. Zeg daarom vaarwel tegen die eeuwige stress dankzij de volgende 4 makkelijk uit te voeren tips!