Home => Persoonlijke ontwikkeling => Levenslessen

Levenslessen


Vele begrijpen ook niet wat ze fout doen, want ze denken echt dat ze alles goed doen, maar denken is nog niet weten. Hun denken is vaak negatief en daar zijn ze niet bewust van, ze geven hun gedachten vrij spel en ze zijn er zelf niet bewust van wat ze zoal denken en daardoor ontstaat STRESS en BURN OUT. Zeg tegen jezelf, ik wil dit of dat niet meer en herhaal dit tot dat het STOPT. Dit kunnen wij zelf veranderen omdat wij ZELF de baas zijn over ons zelf.
Weet ook dat wij 20 ZINTUIGEN hebben, maar de meeste mensen weten niet eens dat zij deze sterke gereedschap in zich hebben. Ieder mens maakt zijn eigen fouten en het zijn onze eigen persoonlijke foutjes die wij ook in ’t verleden hebben gemaakt. Het zijn stééds dezelfde foutjes die wij blijven herhalen, dit is omdat wij onze eigen foutjes zelf niet kunnen zien en dus ook niet herkennen?

Een verandering is nodig voor ieder zijn eigen persoonlijke zielen evolutie groei. Wij zijn van binnen allemaal hetzelfde alleen is de een er meer bewust van dan die ander. Geestelijke bewustwording geeft innerlijke rijkdom en daarmee voelen wij ons veel beter dan bij uiterlijke rijkdom. Het is een blijvende bewustwording en een blijvende rustgevende gevoelens die niet geëvenaard kan worden bij uiterlijke rijkdom. Het leven kan zo mooi zijn en dit zal ons duidelijker worden als wij ook bewuster worden over alles. Door terugkerende fouten te herkenen en te begrijpen en dan te transformeren hoeven wij niet meer te lijden, wij kunnen óók een fijn en gelukkig leven hebben. Op Aarde hebben wij allemaal een doel het leven is één GROTE leerschool, daarom zijn wij met zo vele op Aarde.
Wij herkennen of weten niets van ons vorig leven af, maar wees daar ook blij om, want het gaat om DIT leven, want wij hebben nog steeds dezelfde foutjes in ons zitten, of misschien hebben wij er al ’n paar geleerd dat zou helemaal mooi zijn. Er is een heel groot verschil tussen diegene die hun lessen begrepen hebben of van diegene die hun lessen nog moeten leren. Elke oorzaak heeft weer een gevolg en bepaald voor geluk of tegenspoed, gezondheid of ziekte. Als wij de juiste keuze maken is dit ook goed voor ons, maar maken wij een verkeerde keuze dit hebben wij dan ook zelf gedaan, maar wij kunnen altijd iets veranderen als wij dit zelf ook willen. Fouten staan gecodeerd op onze ZIEL en DNA. zódra we die bepaalde levensles geleerd hebben dus ook begrepen hebben komen ze niet meer terug.
Vergeving is heel mooi, je kunt ook iemand anders vergeven en dit doen wij echt alleen voor onszelf, dan kunnen wij het verdriet of de emoties ervan LOSLATEN en dit betekent niet dat wij niet meer van die persoon houden, wij laten alleen die emoties of verdriet hiervan los. Wij moeten leren voor ons zelf óp te komen
en dit is echt niet egoïstisch, dit is echt NODIG en dit is een grote levensles.
Onze groei kunnen wij versnellen door op tijd iemand of iets los te laten. Daar hoort iets aangaan bij, maar ook iets loslaten bij. Wij zijn niet verplicht als een relatie of baan niet werkt om daarmee dóór te blijven gaan. Sta open voor het nieuwe en laat ’t oude dat niet meer werkt los. Wij zijn hier op aarde om te leren en niet om vastgeroeste relaties of banen, of oude gegevens of gewoonten vast te blijven houden ten koste van onszelf. Er is een algemene overtuiging dat wij groeien doordat wij weer iets gaan begrijpen dus iets inzien dat het zo goed is.
Waarom zijn wij zo overgevoelig, deze situatie kunnen wij veranderen door beter te gaan begrijpen wat wij echt voelen? Emotioneel zijn betekent dat je nog niet begrijpt of voelt met je eigen gevoelens? Wij mogen altijd mee LEVEN, maar niet mee LIJDEN en dit is een groot verschil? Wij kunnen niet de hele wereld veranderen, maar als je iets wilt veranderen begin dan eerst bij jezelf.
Emoties en angsten haalt iedere keer onze energie naar beneden, dus het kost ons extra energie? Als wij kwetsbaar zijn betekent dat ook dat wij zelf nog niet in balans zijn, want als wij in balans zouden zijn zouden wij niet kwetsbaar zijn. Kwetsbaar zijn is als ze iets tegen je zeggen dat je nog niet begrijpt dan wordt je boos of verdrietig. Wees blij als iemand iets tegen je zegt dat jij zelf nog niet wist. Andere kunnen je foutjes veel eerder zien die jij zelf dit kunt zien, maar jij kunt wel weer foutjes in een ander zien? Zo kunnen wij elkaar helpen?

Het zijn vaak maar kleine veranderingen en zijn alleen belangrijk voor onszelf, want iedereen heeft weer andere lesjes te leren. Die les wordt pas duidelijk als wij die les herkenen en dan zien wij dat wij herhaaldelijk dezelfde fout blijven maken. Schrijf je eigen tekortkomingen eens op, doe een eigen zelfonderzoek, want dan kun je het beter zien dat je die fout steeds weer maakt. Dan kun je die fout herkenen en dan kun je leren deze ”fout” niet meer te herhalen, daar gaat het om. Daarom zijn we hier op Aarde omdat de Aarde de beste levens school is.
Vaak geven wij ouders of andere de schuld van onze eigen problemen, vergeet niet, wij maken allemaal fouten. Dit doet iedereen zelf, en daar moeten wij ook zelf de verantwoording voor nemen, schuif niet je problemen óp iemand anders af, want dat is heel onredelijk. Dan kun je ook begrijpen dat ouders ook dezelfde gebreken en fouten hebben net zo goed als iedereen. Herken je eigen levens fouten, wordt meester over je eigen denken, dan ben je ook meester over je zelf. Bekijk jezelf eerlijk en transformeer de foutjes die je herkent in jezelf.
Sommige denken dat zij zelf het slechte lot hebben getrokken en kunnen niet begrijpen of inzien, dat dit wel aan hen zelf ligt. Wij gaan dit nu begrijpen, de levensfouten staan hieronder, kijk welke fout wij herkenen in onszelf, dan kunnen wij die transformeren naar positief. Zie voor meer informatie artikel Transformaties.

Kijk of wij hier onze eigen fout(en) herkenen.
•Teveel Emoties: is negatief.
•Angsten: is negatief.
•Verslavingen: zijn negatief.
•Laten Domineren: dit laten wij wel zelf toe, is negatief.
•Macht misbruik, is negatief.
•Iemand Veroordelen of Bekritiseren is negatief.
•Haatgevoelen en Rancune is negatief.
•Liegen en Bedriegen en Stelen is negatief.
•Jaloezie: is negatief.
•Negatieve Gedachten”: zijn altijd negatief.
•Twijfelen: is negatief.
•Geen Zelfvertrouwen: is ook negatief.
•Niet Opkomen: voor jezelf, is negatief.
•Kwaadspreken is negatief.
•Niet kunnen Vergeven: is negatief.
•Schuld Afschuiven”: op een ander is negatief.
•Koppigheid: is negatief.

Het gaat om onze eigen fouten / levenslessen die wij steeds onbewust herhalen. Begrijpen wij die lessen dan kunnen wij die ook loslaten en verder doorgroeien.
Transformeren: zeg 25 keer wat je wilt transformeren, emoties transformeren naar positieve energie en dit doen wij met onze HOGE ZELF.

Ans Corbee
spiritualwisdom.nl

Bekijk ook

4 simpele anti-stresstips

4 simpele anti-stresstips

Niemand wil die heethoofd zijn die door de stress niets kan verdragen en bij de minste ergernis iedereen afsnauwt. Zeg daarom vaarwel tegen die eeuwige stress dankzij de volgende 4 makkelijk uit te voeren tips!