Home => Persoonlijke ontwikkeling => Nieuw slaappatroon: De Triade van Slaap

Nieuw slaappatroon: De Triade van Slaap


Elke dag als de zon ondergaat op onze zich ontwikkelende planeet gaan we een andere dimensie binnen. Deze dimensionale werkelijkheid is er een waarmee we allemaal bekend zijn. We noemen die gewoon ‘nacht’. Het grootste deel van deze andere werkelijkheid wordt momenteel gebruikt om te slapen en ons lichaam te verjongen. Deze rusttijd en hoe we die gebruiken, gaat veranderen en wordt zelfs nog belangrijker als we in een hogere vibratiestaat komen. Die veranderingen zijn nodig om ons in harmonie te brengen met de nieuwe vermogens die velen van ons zich aan het ontwikkelen zijn. Een van de eerste veranderingen die we hierbij zullen ondervinden, heeft te maken met slaap.


Ervaar je vreemde verstoringen in je slaappatroon?

Gefeliciteerd! Hoewel je het wellicht niet beseft, ben je nu een elitelid van wat sommigen van ons kennen als ‘de club van drie uur ’s nachts’, zo genoemd omdat dit de tijd is waarop veel mensen nu wakker zijn. Als je dacht dat je de enige was die dit meemaakte, dan kun je ervan verzekerd zijn dat dit niet zo is. Ongeveer vijf jaar geleden gingen we dit opmerken en als we er nu tijdens onze seminars naar vragen, reageert ongeveer 80% van de deelnemers positief. Dit is niet iets om je ongerust over te maken; het is slechts een indicatie dat je persoonlijke evolutie is begonnen. Deze en andere veranderingen zullen zich in je slaappatroon gaan voordoen naarmate je spirituele ontwikkeling vordert.


Veel mensen die dit fenomeen ervaren, maken zich daar zorgen over. Ze zitten erover in dat de ’s nachts niet kunnen slapen en dan de volgende dag moe zullen zijn. In feite is dit niet alleen heel normaal, in de toekomst zal het nog veel gewoner worden. De mensheid ontwikkelt gewoon een nieuw slaappatroon, dat ik de ‘triade van slaap’ noem. Ik noem dat zo omdat je circa drie uur slaapt, twee uur wakker bent en dan weer drie uur slaapt. Deze uren van wakker zijn middenin de nacht zullen spoedig een verjongingsperiode worden waar je met plezier naar uitkijkt. In feite is dit nieuwe slaappatroon al veel gangbaarder dan je denkt.

Ook korte dutjes overdag zullen heel gewoon worden. Deze ‘verjongingsdutjes’ zullen op strategisch juiste momenten komen om zowel je geest te inspireren als je fysieke lichaam rust te geven. Behalve dat het verschil maakt in de manier waarop je lichaam fysiek omgaat met energie, is dit nieuwe slaappatroon ook bedoeld om je lichaam de kans te geven zich zowel overdag als ’s nachts te verjongen.

Als ons fysieke lichaam zich begint aan te passen aan deze nieuwe slaappatronen, zal blijken dat we ongeveer een twaalfde deel van onze dag in een wakende verjongingsperiode doorbrengen. Deze periode zal zich doorgaans voordoen in het speciale twee uur durende tijdsbestek dat begint als we om drie uur ’s nachts wakker worden.
Belangrijk is echter dat we gaan begrijpen dat wij tijdens deze perioden waarin we wakker zijn, in een verhoogde scheppingsstaat zijn. Wij weten uit studies over de hersenen dat als we in een ‘alfastaat’ verkeren, we eigenlijk in een verhoogde staat van bewustzijn zijn.

De alfastaat is het patroon dat onze hersenen van nature produceren als we heel ontspannen zijn, dat wil zeggen: vlak voordat we in slaap vallen of wanneer we ergens in verdiept zijn zoals een klusje, een hobby of aan de televisie gekluisterd naar een film zitten te kijken. Voor een toeschouwer lijkt het dan alsof we verdoofd of in trance zijn, terwijl we in feite in een verhoogde staat van bewustzijn verkeren die het ons mogelijk maakt meer bewust te zijn van de dingen die om ons heen gebeuren.

Hypnose maakt van deze alfastaat gebruik om toegang te krijgen tot datgene wat algemeen het onderbewustzijn genoemd wordt en dat te programmeren, of zoals anderen het liever beschouwen, toegang te krijgen tot de Universele Energie die ons allen met elkaar verbindt.

Als we midden in de nacht wakker worden, zijn we niet alleen in een staat van verhoogd bewustzijn, maar ook in een staat van verhoogde creatie. In deze toestand is ons vermogen om onze gedachten om te zetten tot werkelijkheid sterk toegenomen. De uitdaging is om ons bewust te worden waar we aan denken en dus wat we creëren. Het probleem is dat de meeste mensen nalaten deze kracht bewust te gebruiken. In plaats daarvan laten zij gewoon hun creaties door zich heen stromen bij gebrek aan beter, waarbij ze werkelijkheden creëren die niet echt naar hun zin zijn.

Bron: Boek Spirituele psychologie en de 12 primaire levenslessen -door Steve Rother

Bekijk ook

4 simpele anti-stresstips

4 simpele anti-stresstips

Niemand wil die heethoofd zijn die door de stress niets kan verdragen en bij de minste ergernis iedereen afsnauwt. Zeg daarom vaarwel tegen die eeuwige stress dankzij de volgende 4 makkelijk uit te voeren tips!