Home => Persoonlijke ontwikkeling => Transformatie van Energie: Wanneer je energie gestagneerd is, beperkt voelt of wanneer je ziek bent.

Transformatie van Energie: Wanneer je energie gestagneerd is, beperkt voelt of wanneer je ziek bent.


We kennen allemaal de momenten waarop onze energie gestagneerd voelt. Soms lijkt het alsof de situaties waarin we ons bevinden niet veranderen. Hoe onaangenaam dit ook aanvoelt, vaak zijn dit de momenten waarop we het meest kunnen groeien: de huidige situatie dient ons niet meer, het is tijd om het nieuwe uit te nodigen en te activeren. In dit artikel reik ik enkele ideeën aan die je kunnen helpen een nieuwe stroom in je leven te creëren.

Openheid en keuze

Wanneer onze energie gestagneerd of beperkt voelt, of herstel van ziekte op zich laat wachten, is het goed naar binnen te keren en ons te openen voor het besef dat energie onbeperkt en altijd beschikbaar is wanneer onze visie en houding er open voor staan.

We kunnen ons bewust openen voor de keuze onze geest te vernieuwen door onze aandacht en interesse te richten op nieuwe mogelijkheden, nieuwe impulsen en nieuwe kracht. Wanneer we dit doen kan de levenskracht, die altijd vernieuwing brengt, haar werk doen.

Verbinden met Kracht

Er is een aspect van ons wezen dat overstroomt van kracht. Deze schenkende kwaliteit van ons wezen is open en verbonden met een veel ruimer energieveld dan we kunnen bevatten. Door ons hier bewust mee te verbinden en dit te activeren, kan er meer kracht door ons stromen en doorbreken we de beperkende ideeën, visies en houdingen die maken dat we vastlopen in onszelf. Zo roepen we een hele nieuwe energiestroom in het leven.

Om je te verbinden met deze kwaliteit van je wezen, kan je verkennen wat er werkelijk in je hart leeft. Wat zijn de inspiraties die je aan de wereld kan schenken? Neem tijd om binnenin jezelf te keren en opnieuw contact te maken met de dromen die je uitnodigen je talenten te ontwikkelen en te schenken. Ontdek de inspiratie die leeft in jou.

Wanneer je jezelf overgeeft aan de inspiratie die in je hart leeft, kom je in contact met een ruimer energieveld, dat jouw persoonlijke identiteit overstijgt. Een veld van eindeloze mogelijkheden. Het drukt zich vaak uit in een hoger begrip, een groter ideaal, een visie of spiritueel principe. Vanuit verbondenheid met deze kracht komt altijd de impuls om goedheid in de wereld te brengen.

Neem tijd om deze kracht te verkennen in de stilte van je hart. Verken ze in je meditatie. Praat met deze inspiratiebron en luister naar de stille stem in je hart.

Wanneer we op deze manier naar binnen keren ontdekken we een eindeloos potentieel. Geschenken van je hart die verlangen geschonken te worden. Hierin schuilt de kracht om onze energie te transformeren. Wat onze situatie ook is, we hebben altijd de keuze ons te richten op dat deel van ons wezen dat overstroomt van inspiratie. Plant een boom, zing een lied, maak een schilderij, doe vrijwilligerswerk, schenk een glimlach, schenk je begrip, je hoop, de warmte van je hart.

Beslis elke dag om het beste van jezelf te schenken. Niet om een ander te behagen of iets te bereiken, maar gewoonweg om je leven te vieren en deze kwaliteit van je wezen te laten groeien.

Activeer en laat groeien

Maak elke dag opnieuw contact met dit ruimere energieveld dat eindeloze inspiratie bevat. Laat beperkende ideeën over wat al dan niet mogelijk is los en schenk iets levensbrengend, klein of groot.

Het pad van kracht kan enkel groeien wanneer je het activeert, wanneer je ophoudt met te wachten op verandering en zelf verandering brengt. Neem verantwoordelijkheid voor jouw deel van je leven en vul het met het beste wat binnenin je leeft. Ontdek de vreugde van je geschenken te delen.

Vind het visioen van nieuw leven in je hart en geef het voeding, elke dag opnieuw. Vergeet voor even alle lijstjes van wat je nog wil krijgen van het leven en richt je op wat het leven door jou wil schenken. Schenk een glimlach overal waar je komt, wees betrokken, verbind je met je medemens. Breng inspiratie.

Het pad zal nieuwe wegen tonen, want je ogen zijn veranderd. Wees open voor de nieuwe impulsen, lessen of mensen die op je pad komen. Voel hoe de levenskracht aanwezig is in alles. Maak het beste in jezelf wakker en wees onwankelbaar in die keuze.

Wanneer je deze manier van schenken werkelijk omarmt, ontvang je kracht. Je bent verbonden met een ruimer energieveld. “De handen van de schenker zijn nooit leeg”, vertelt men. Omarm je kracht, ze zal groeien naarmate je ze schenkt. Vele handen zullen de jouwe dankbaar zijn, en jij vele handen.

Vier elke dag dat je niet meer wacht op een nieuw leven uit een verre toekomst. Vier dat jij het leven leeft, het leven dat wachtte op jou!

De geschenken van je hart zijn te kostbaar om te sparen tot morgen. De kansen om te schenken zijn eindeloos.

Hartegroet,

Roel CrabbéRoel Crabbé

Roel Crabbé – Antwerpen (BE)

Roel draagt samen met zijn vrouw Griet Heylen “Anam Cara“, waar zij workshops, trainingen, ceremonies en individuele consulten geven, opgedragen aan de transformerende kracht van liefde en Spirit. Hij begeleidt workshops en trainingen in Sjamanisme, Klankhealing, de Sjamaantrom en Rituelen voor Transformatie. Naast het werken met groepen is hij aktief als auteur en kunstenaar.
Meer info op Anam Cara

Bekijk ook

4 simpele anti-stresstips

4 simpele anti-stresstips

Niemand wil die heethoofd zijn die door de stress niets kan verdragen en bij de minste ergernis iedereen afsnauwt. Zeg daarom vaarwel tegen die eeuwige stress dankzij de volgende 4 makkelijk uit te voeren tips!