Home => Spiritualiteit & Nieuwe tijd => Paranormaal => Paranormale verschijnselen => De sleutel naar helderziendheid

De sleutel naar helderziendheid


De meeste mensen stellen zich, wanneer ze aan een (para)psycholoog of medium denken, een exotisch uitziende vrouw voor die in een kristallen bol zit te turen. Ze spreekt met een vreemd accent en wanneer je een flink bedrag betaalt voorspelt ze je toekomst.

Toch kun je je eigen helderziende worden door je natuurlijke krachten om in de toekomst te kijken te ontwikkelen. Het woord helderziend betekent ‘helder zien’. Met andere woorden: een helderziende ziet het verleden, het heden en de toekomst. Misschien heb je zelf wel eens onbewust een moment van helderziendheid ervaren. Zo’n moment kan bijvoorbeeld zijn: Een droom die werkelijkheid wordt. Je hebt je sleutels of je portemonnee verloren. Dan flitst de plaats waar je ze voor het laatst in je hand had door je gedachten. Terwijl je autorijdt zie je in gedachten de auto die voor je rijdt linksaf slaan. Twee minuten later slaat de auto echt linksaf.
Deze ervaringen van helderziendheid zijn heel normaal en vaak ook heel nuttig. Net zoals elk ander gedrag kun je ‘helderziendheid’ leren. Ook hiervoor geldt: oefening baart kunst.

Doe zeven dagen achter elkaar de volgende oefeningen en je zult ‘helderder zien’.

1. Laat je angst voor de toekomst los

Mijn studenten (para)psychologie herinneren zich vooral hun helderziendheid tijdens hun kindertijd. Studies hebben aangetoond dat kinderen van alle leeftijdsgroepen het meest helderziend zijn. Maar soms willen kinderen, uit angst, niet helderziend zijn. Deze angst kan voorkomen uit een gedachteloze opmerking van een volwassene die zegt dat het kind een levendige verbeelding heeft wanneer het over zijn onzichtbare vriendje praat (in werkelijkheid ziet het kind engelen en spirituele gidsen). Soms zeggen ouders dat parapsychologische inzichten slecht zijn. Ook kan het kind angstige gedachten hebben over de op handen zijnde scheiding van zijn ouders, of een ander pijnlijk voorval dat plaats gaat vinden. Dan sluit het zijn blik op de toekomst, omdat het die toekomst niet wil zien

Wat ook de bron van angst mag zijn we moeten deze emotie loslaten en ons helder zien herwinnen. Een van de beste manieren om van je angstblokkades af te komen is door een affirmatie te zeggen. Ga gemakkelijk zitten en adem twee, drie keer diep en langzaam in en uit. Terwijl je in- en uitademt zeg je het volgende hardop, of zachtjes: ‘Ik ben bereid al mijn angst voor de toekomst los te laten.’

2. Formuleer je vraag duidelijk

Duidelijk helder zien vraagt duidelijk gestelde vragen.
Verwoord je vraag zorgvuldig en je krijgt het antwoord dat je echt nodig hebt. Wees eerlijk over je echte wensen. Je kunt bij voorbeeld vragen: ‘Zal ik vanavond iemand tijdens het dansen ontmoeten?’ en dan iemand voor je zien die niet aan jouw romantische verwachting voldoet. Beter is: ‘Zal ik een vanavond een romantisch iemand ontmoeten?’ Je kunt zoveel details toevoegen als je wilt.

3. Adem en concentreer je op je derde oog

Nadat je je vraag hebt gesteld adem je drie keer diep en langzaam in en uit. Focus je op het gebied tussen je ogen. Dit is een energiecentrum, bekend als chakra, dat helderziendheid activeert. Dit chakra bevat een derde oog, dat spirituele beelden oproept in antwoord op je vragen. Wanneer je ademt bemerk je een ovale cirkel die tussen je ogen verschijnt. Kijk of dit derde oog open is of gesloten. Wanneer het (half) gesloten is vraag dan of het geopend wordt. Bevestig je bereidheid om je angsten los te laten. Wanneer het oog open is word je beloond met een warm gevoel van liefde, alsof je herenigd bent met lang geleden verloren deel van jezelf.

4. Schrijf een aantal beelden op die in je gedachten opkomen

Helderziende beelden komen in het algemeen op een van deze vier manieren naar voren: als een beeld dat je in gedachten ziet, als een beeld dat je echt ziet, als een film in je hoofd of als een film die je echt ziet. De beelden kunnen in zwart wit of in kleur zijn. Soms kunnen ze zich vertonen in een cartoon of op een schilderij.

5. Vergroot de helderheid en de grootte van de indrukken

Denk aan deze zin: ‘Beeld, ik vraag je om groter en krachtiger te worden: NU.’ Door dit krachtige besluit zal je helderziendheid direct groter, duidelijker en krachtiger worden. Groter en kleurrijker beelden zijn makkelijker te interpreteren. Wanneer je moeite hebt met deze stap, herhaal dan de eerste stap van hierboven.

6. Vraag om uitleg en helderheid

Je moet de betekenis van je helderziende beelden weten om ze duidelijk te kunnen verklaren en er gebruik van te kunnen maken. Als je er niet zeker van bent wat je spirituele beelden je willen zeggen, vraag dan zachtjes of hardop: ‘Wat betekenen deze beelden?’ Je zult het antwoord ontvangen als een gevoel, gedachte of geluid. Als het antwoord onduidelijk is, vraag dan of het wordt herhaald, of op een andere manier aan je wordt gegeven. De spirituele wereld wil je helpen om spirituele informatie te ontvangen, en zal net zo lang werken tot je de antwoorden op je vragen begrijpt.

7. Vertrouw op wat je ziet

Deze laatste stap is cruciaal, want als je je helderziendheid tekort doet, of afdoet als verbeelding, dan is het een gemiste kans. Je zult meer vertrouwen krijgen in je spirituele kunnen als je je helderziende momenten opschrijft. Schrijf alles op wat is uitgekomen. Op deze manier zul je ontdekken hoe betrouwbaar je helderziendheid echt is. Je zult ook je persoonlijke symboliek begrijpen, omdat ieder zijn eigen beelden gebruikt om verschillende betekenissen te symboliseren.

Bron: De Wereld van Tarot

Bekijk ook

Spiegelstaren naar de doden

Spiegelstaren naar de doden

U wilt de doden contacteren? Dan kunt ueen hightech toestel die deze job aan kan uitvinden, er eentje creëren of er eentje kopen. Of je gebruikt gewoon één van de sinds de oudheid meest betrouwbare middelen die in uw eigen huis hangen: een spiegel.