Home >> Positive Cooking >> Risotto met zuiderse groenten en koekje van parmezaan

Risotto met zuiderse groenten en koekje van parmezaan


Ingrediënten:
  • 10 blaadjes basilicum
  • een beetje citroensap
  • 4 eetlepels gemalen jonge parmezaan
  • 600 g gemengde zuiderse groenten (paprika, courgette, aubergine, bospaddestoelen, …)
  • 1 klontje Solo margarine
  • 2 blokjes Knorr Finesse Bouillon Groenten
  • 4 eetlepels Bertolli olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui


Bereiding:
  • Snij de groenten in blokjes van 1 centimeter.
  • Smeer de aubergine onmiddellijk in met citroensap.
  • Bak alles op hoog vuur in de Bertolli olijfolie en voeg de fijn gesneden basilicum toe.
  • Snij de ui en het teentje knoflook fijn.
  • Neem een grote pan en stoof ze in olijfolie.
  • Voeg de rijst toe en fruit kort aan.
  • Los 2 Knorr bouillonblokjes op in 1 liter kokend water, voeg dit toe aan de rijst en laat iets meer dan al dente koken, zonder te roeren !
  • Bedek de bodem van een warme anti-aanbakpan met de parmezaan en laat deze bruinen.
  • Haal het gevormde parmezaankoekje goudbruin uit de pan en verdeel in grove stukken.
  • Werk de risotto af met wat Solo margarine en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de groenten en de rijst over vier diepe borden en garneer met een parmezaankoekje.

Bekijk ook

Recepten december - Sinterklaas periode - Zoete recepten

Recepten december – Sinterklaas periode – Zoete recepten

- Taai taai - Speculaasjes - Gevulde speculaas