Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 eetlepel Bertolli olijfolie
- peper en zout
- 8 kerstomaatjes
- 2 courgettes in 8 schijfjes van 1,5 cm
- 2 uien in vier gesneden
- 1 rode paprika in vier gesneden
- enkele takjes koriander (garnituur)
- 4 partjes limoen (garnituur)
- 1/2 koffielepel gehakte koriander
- 1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
- 2 pijpajuintjes, fijngehakt
- sap van 1 limoen
- 100 g Effi Licht Fris Natuur
Bereiding:
- Verwarm de grill op 220°C.
- Giet de olijfolie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Laat daarin de groenten gedurende enkele minuten marineren.
- Steek de groenten op de brochettes in deze volgorde: eerst kerstomaat, vervolgens courgette, ui, rode paprika en ga zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
- Laat de brochettes gedurende 10 tot 15 minuten grillen in de oven. Draai ze regelmatig.
- Meng ondertussen de koriander, platte peterselie, groene uien en limoensap met Effi Licht Fris Natuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de brochettes meteen na het grillen met de koriandersaus.
Tip:
Serveer de brochettes met pasta, rijst of een aardappel in de schil.