Home => Alternatieve geneeswijzen => Alternatieve therapieën => De aura => De Aura kleuren => Aura kleur : Paars – Violet – indigo

Aura kleur : Paars – Violet – indigo


Staat voor : schouwen , geestelijk bewustzijn en spiritualiteit ; de kleur van de zich ontwikkelde ziel. de diverse auratinten van paars verlopen van indigo via lila naar violet. Elke staat voor een van de hogere niveaus van spirituele ontwikkeling.

Er zijn apparte verbanden bij violet en indigo , omdat ze afwijken van de basisverbanden bij paars.

  • Vaak kunnen mensen met paars in hun aura geestelijke leraar of leider worden of genezer, een klein kind met een paarse aura is werkelijk ‘ een oude ziel’.
  • Voilet staat voor helderziendheid, mediumschap, spiritualiteit en contact met het hogere zelf en met gidsen ( geleide engelen) ; de kleur van de mysticus.
  • Indigo staat voor spirituele genezing, voor paranormaal bewustzijn en kennis van vorige levens/werelden ; de kleur van de ziener.

Positieve eigenschappen : elke warme tint paars duidt op contact met de wijsheid van het onbewuste en met de collectieve kennis van de mensheid.

Een heldere kleur is een teken van intuïtief bewustzijn en aangeboren helderziende gaven. De wat valere tinten tref je aan in de aura van de dromer, de bewoner van magische werelden. Negatieve aspecten : als het paars in de aura vaag is, houdt dit in dat de bezitter zich te veel bezighoudt met dagdromen en illusies. Een donkere kleur kan aangeven dat de eigenaar zich alleen voelt.

Lichamelijke verbanden : een warm en helder paars geeft aan dat geest/lichaam en ziel harmonieus functioneren en dat de lichaamelijke zintuigen heel natuurlijk samengaan met het paranormale.
Een dof of vlekkerig paars kan duiden op een neiging tot oog- en oorinfecties, hoofdpijnen, slapeloosheid en nachtmerries.

Paars heerst over de rechterhersenhelft, de ogen, oren en sinusholtes, de schedel en alle aspectenvan zwangerschap en geboorte.

Chakra : voorhoofd oftewel derde oog ( de chakra die hoort bij violet is de kruin)

Kristallen/edelstenen : amethist, borniet, pauwoog, fluoriet, paarse kunziet, sodaliet, sugiliet.

Tegenkleur : voor indigo is dit oranje, voor violet geel.

Bekijk ook

Aura kleur : Grijs

Aura kleur : Grijs

Staat voor : redelijkheid, aanpassingsvermogen en de kunst op te gaan in de achtergrond ; …