Home => Astrologie => De Keltische boomhoroscoop => Linde (13-22/9 en 11-20/3): Een creatieve dromer
Linde (13-22/9 en 11-20/3):

Linde (13-22/9 en 11-20/3): Een creatieve dromer


Linden zijn van nature gevoelige mensen die echter hun sterke emoties compenseren door zichzelf en anderen te ontzien. Hierdoor begrijpen hun medemensen hen vaak niet goed en worden ze als aanstellers bestempeld. Strijd en ruzie zijn hun vijanden. De linde beschikt over een levendige fantasie en brengt mensen met wie hij werkt, vaak op nieuwe ideeën.

De linde houdt van dromen en verlangt naar ‘het paradijs’: een plek waar alles vredig en mooi is. Omdat dit in het leven niet altijd te bereiken is, is de linde vaak ontevreden en klaagt hij. Zich in het lot schikken, is voor hem geen optie : hij blijft proberen de onhaalbare droom te verwezenlijken.
De linde is kwetsbaar en dat maakt hem vertederend. Hij is niet materialistisch ingesteld. Heeft hij, in zijn visie, een lotgenoot gevonden, dan geeft hij zich vol overgave over.
In de liefde vindt hij zelden het verlangde geluk : hij twijfelt constant en is een zeer jaloerse partner. Voor vrienden maakt hij het leven aangenaam en gemakkelijk : de linde zorgt voor iedereen van wie hij houdt.

Kernwoorden: Accepteert wat het leven geeft in een bedaarde wijze, haat vechten, stress en arbeid, heeft een hekel aan luiheid en ledigheid, zacht en bedaard, maakt offers voor vrienden, veel
talenten maar niet vasthoudend genoeg om ze tot ontplooiing te brengen, vaak jengelend en klagerig, erg jaloers maar trouw.

Energie : Zo zacht als lindebloesem klinkt, zo zacht en liefdevol is ook haar werking op de psyche van de mens.
De getergde ziel voelt dat ze niet alleen is. Lindebloesem omarmt en wiegt troostend. Linde laat de liefde voor het leven weer stromen. Linde opent voorzichtig aan de deur om weer van zichzelf te houden.

Je houdt van dromen, want je hebt een levendige fantasie. Ook ben je heel creatief en breng je vaak anderen op nieuwe ideeën. Tegelijk ben je kwetsbaar en dat maakt je vertederend. Was er maar niet die harde werkelijkheid, want je blijft graag de wereld zien door de wondermooie bril van je dromen. Dat geldt vooral voor lentelindes. Met hen moet vanaf hun jeugd zorgvuldig worden omgegaan.

Als septemberlinde ben je een stuk aardser. Zij koppelen fantasie en creativiteit aan koel verstand en nuchter intellect. In tegenstelling tot de vooijaarslinde ben je meestal niet erg bescheiden. Ook wil je graag in alles het laatste woord hebben.

Bekijk ook

Eik (21/3):

Eik (21/3): Een ijzeren doorzetter

Eiken domineren in alle omstandigheden. Ze zijn groot in alles : grote leiders met brede …