Home => Astrologie => De Totemdier Astrologie => Specht (Kreeft)

Specht (Kreeft)

Edelsteen: Rozekwarts – Plant: Wilde Roos – Kleur: Roze

De Kreeft is geboren in de tijd van de lange dagen. Op het zomersolstitium bereikt het jaar zijn hoogtepunt, het is een heerlijke tijd om buiten te zijn, een periode waarin de rijke, groene vegetatie een weelderig aanzicht biedt, en de lucht zwanger is van bedwelmende bloesemgeuren. In aanleg dus heel vruchtdragend, zwanger, net als de Kreeft. Het zomersolstitium is het Feest van de verwachting.

Als Kreeft behoor je tot de kikkerclan, en als je in de stress zit, helpt het water, het element van deze kikkerclan, je ook weer tot rust te komen. Net zoals water oplost en verdunt zo bezitten de kikkers ook het vermogen om emotionele blokkades in anderen aan te voelen en hen te helpen deze uit de weg te ruimen. En ze kunnen opgehoopte negatieve emoties als het ware “verdunnen”, net als water. Ze kunnen overigens ook makkelijk emotionele blokkades in zichzelf veroorzaken.
Je diertotem is de Specht, je totemplant de Wilde Roos en je totemmineraal de Rozenkwarts.
De specht is een kleurrijke vogel met een sterke, scherpe snavel, waarmee hij in takken en stammen hakt om een nest te bouwen of insecten te vangen of gewoon uit puur plezier. De specht stond bij de Amerikaanse Indianen in hoog aanzien, omdat het ritme van zijn roffelen leek op het trommelen waarmee de sjamaan de menselijke hartslag of het natuurlijke ritme van het kloppen van Moeder Aarde zelf nabootste. De specht is je totemdier als je een Kreeft bent. Met zijn scherpe klauwpoten kan de specht zich onder het roffelen heel goed aan bomen vastklampen en dit vastklampende aspect past heel sterk bij de Kreeft.
Evenals je totem ben je als Specht een goede ouder, maar je hebt er moeite mee je jongen te laten uitvliegen als deze oud genoeg zijn om op eigen benen te staan. Jullie klampen je tot op hoge leeftijd vast aan je kinderen, waardoor deze het gevoel blijven houden dat ze afhankelijk zijn van hun ouders. Loslaten is dan ook een van de moeilijkste lessen voor Spechten, en in feite is dit de test van ware liefde.
Net zoals spechten een behaaglijk nest inrichten voor zichzelf en hun jongen, hechten ook Spechten aan een behaaglijk en harmonieus huis. Als ze hun nest niet kunnen delen met mensen van wie ze houden kunnen vooral vrouwelijke Spechten verbitterd worden en zelfs doordraaien. Spechten hebben iemand nodig om dienstbaar aan te zijn en als ze hun toewijding nergens op kunnen richten voelen ze zich diep ongelukkig en zinken weg in een moeras van negatieve emoties.

Je totemplant als Specht is de wilde roos, een doornige heester met een kruipende, klimmende of rechte stam. De wilde roos bezit tal van geneeskrachtige eigenschappen. Gedroogde roosblaadjes zijn goed tegen hoofdpijn en gemengd met honing zuiveren ze het bloed. Rozenbottels zijn rijk aan vitamine C en zijn uitstekend tegen verkoudheid, keelpijn en griep. Je totemedelsteen is de Rozenkwarts, een kristalachtige vorm van kwarts, die zijn fijne roze kleur dankt aan spoortjes van mangaan. Het is een steen voor het hartchakra. Rozenkwarts helpt een einde te maken aan emoties die het hart bedrukken, zoals traumas, verdriet, angst en haat. De steen bevordert het begrip. Rozenkwarts is zowel een uitzender als een ontvanger en bevordert de liefde tussen ouders en kinderen, het versterkt de gezinseenheid en betrokkenheid bij elkaar. Spechten ontwikkelen sterke familierelaties en zijn bereid zich grote opofferingen te getroosten voor het geluk van hun kinderen.
En de kleur van jou als Specht is dus roze.
Als je een Specht kent in je naaste omgeving kun je het beste als volgt met hem of haar omgaan: realiseer je dat ze uiterst emotioneel en wispelturig zijn en in hun schulp kruipen zo gauw ze denken dat iets of iemand uit haar familiebezit bedreigd wordt. Wees positief in hun gezelschap. Denk eraan dat jouw persoonlijke zorgen de zorgen van de Specht worden. Spechten worden net zo gemakkelijk door zorgen en gepieker aangestoken als anderen door een verkoudheid. Jut ze niet te hard op. Ze laten zich leiden, maar ze laten zich nooit opdrijven.

Bekijk ook

Hert (Tweelingen)

Hert (Tweelingen)

Edelsteen: Agaat – Plant: toorts of koningskaars – Kleur: Oranje Als je tussen 21 mei …