Home => Kaartleggen-orakelen => Tarot kaarten => Osho Zen Tarot => De Waterreeks => 10 – Harmonie (Water)

10 – Harmonie (Water)


Als je in meditatie tot rust komt in je hart, is dat niet een ervaring die je kunt pakken of dwingen. Ze komt vanzelf naarmate we beter afgestemd raken op het ritme van onze eigen innerlijke stilte. De figuur op deze kaart weerspiegelt het zoete en delicate van deze ervaring. De dolfijnen die uit het hart springen en een boog trekken naar het derde oog, staan voor de speelsheid en intelligentie die bovenkomen als we contact kunnen maken met ons hart en van daaruit de wereld tegemoettreden.

Geef jezelf nu de kans zachter en ontvankelijker te worden, want er wacht je vlak om de hoek een onuitsprekelijke vreugde. Niemand anders kan je haar aanwijzen en als je haar vindt zul je geen woorden kunnen vinden om anderen erover te vertellen. Maar ze is er wel, diep in je hart, rijp en klaar om ontdekt te worden.

Luister naar je hart, doe wat je hart je ingeeft, wat het ook kost: Een toestand van volmaakte eenvoud die je alles kost en niet minder…

Eenvoudig-zijn is moeilijk, want eenvoudig-zijn kost je alles wat je hebt. je moet alles inleveren om eenvoudig te kunnen zijn. Daarom kiest iedereen ervoor complex te zijn en is iedereen vergeten hoe je eenvoudig kunt zijn.

Maar alleen een eenvoudig hart klopt samen met God, hand in hand. Alleen een eenvoudig hart zingt in diepe harmonie met God. Om dat punt te bereiken moet je je hart vinden, het kloppen van je eigen hart, je eigen hartslag.


(Uit: Dang dang doko dang, hoofdstuk 3)

Bekijk ook

4 - Naar binnen gaan (Water)

4 – Naar binnen gaan (Water)

De vrouw op deze afbeelding heeft een lichte glimlach op haar gezicht. In feite kijkt …