Home => Kaartleggen-orakelen => Tarot kaarten => Osho Zen Tarot => De Waterreeks => Ridder van water – Vertrouwen

Ridder van water – Vertrouwen


Nu is het moment om een bungee-springer zonder koord te worden! En het is deze gemoedstoestand van absoluut vertrouwen, zonder voorbehoud of geheime vangnetten, die de Ridder van Water van ons vraagt. We ervaren een gevoel van uitbundige vreugde als we de sprong in het onbekende kunnen wagen, ook al worden we doodsbang van het idee. En als we genoeg vertrouwen opbouwen voor de quantumsprong, maken we geen uitgebreide plannen of voorbereidingen. We zeggen niet: ‘Oké, ik vertrouw erop dat ik nu weet wat me te doen staat. Ik rond mijn zaken af en pak mijn koffer en neem die mee.’ Nee, we springen gewoon en staan er nauwelijks bij stil wat er dan gebeurt.

Het gaat om de sprong en de opwinding van de vrije val door de lege ruimte. Maar de kaart geeft een indruk van wat ons aan de andere kant te wachten staat – een zacht, uitnodigend, prachtig roze, rozeblaadjes, een bruisend ‘kom maar’!

Verspil je leven niet aan dingen die je toch kwijtraakt. Vertrouw op het leven. Alleen als je vertrouwt kun je je kennis laten varen, alleen dan kun je je denken opzijzetten. En als het vertrouwen er is, opent zich iets onmetelijks. Dan is dit leven geen gewoon leven meer, dan wordt het vol van God, het stroomt over. Als je hart onschuldig is en de muren verdwenen zijn, sta je in verbinding met de oneindigheid. En je komt niet bedrogen uit; er is niets dat je kan worden afgenomen. Wat je kan worden afgenomen is het houden niet waard en wat je niet kan worden afgenomen… waarom zou je bang zijn dat dat je wordt afgenomen? – het kan niet worden afgenomen, met geen mogelijkheid. Je ware schat kun je niet verliezen.


(Uit: The sun rises in the evening, hoofdstuk 9)

Bekijk ook

9 - Luiheid (Water)

9 – Luiheid (Water)

Deze meneer vindt duidelijk dat hij het gemaakt heeft. Hij zit in zijn grote luie …