Home => Numerologie => Geboortegetal => Geboortegetal 9

Geboortegetal 9

9

Menselijk begrip en volmaaktheid.

Element

Vuur

Sleutels

Kunnen vergeven, zich zelf vergeten, perfectie, philanthropisch en Goddelijke krachten, inzet voor universeel doel.

Numerologie

Het getal negen draait om liefde, het is bij wijze van spreken het getal van de ‘leraar in de liefde’ op universeel niveau. De negen is barmhartig, menslievend, spiritueel, romantisch en gevoelig. De Negen staat voor “hier kom ik, hier ga ik, ik ben de zon”. Vaak is de negen dan ook daadwerkelijk het zonnetje in huis. De negen heeft een magnetische aantrekkingskracht en is intuïtief, werkt graag samen met anderen is daarin creatief, efficïent en verantwoordelijk. De negen wil gezien worden en wordt dat ook meestal. Lukt dat niet dan krijgt de negen al snel het gevoel te weinig aandacht te krijgen. Is de negen negatief ingesteld dan gaat hij/zij misschien zelfs wat zeurderig worden.

Een negen heeft een ruime kijk op het leven en zal altijd eerder aan anderen denken dan aan zichzelf. De negen is de samenstelling van alle voorafgaande getallen en is daardoor het getal van de volmaking.
De negen kan moeilijk dingen loslaten. Het zijn heel nieuwsgierige mensen, ook op seksueel gebied. Ze zijn emotioneel en professioneel maar kunnen niet gemakkelijk grenzen bepalen. Heeft behoefte aan vijvers, spiegels, alles wat glinstert, veel licht in huis om het maar zo ruimtelijk mogelijk te maken.
Vraagt veel aandacht, want de negen is de zon, en de zon wil gevoed worden. Drukken veel uit met hun lichaam, door bewegen, dansen of praten met de handen.

Positief

De negen leeft in overeenstemming met zijn/haar hogere principes en is een leider door zijn/haar voorbeeld. De negen heeft diepgang, charisma en wijsheid.

Negatief

Kleinzielig, bevooroordeeld.De negen moet leren een ruimdenkende houding te ontwikkelen. De negen kan soms wat zeurderig zijn en de zin willen hebben. Soms eist de negen te veel aandacht op en vindt zichzelf te belangrijk.

Te leren les

Een ruimdenkende houding te ontwikkelen.

Bekijk ook

Geboortegetal 3

Expressie en Taal