Home => Numerologie => Numerologie Algemeen => Mannelijke en vrouwelijke getallen

Mannelijke en vrouwelijke getallen


De betekenissen van de getallen zijn in de loop van veel eeuwen ontstaan. Ze vormen het fundament van de numerologie. Maar door dit fundament is een subtiele golfachtige aanleg geweven die als u er verder over nadenkt nogal logisch is. Deze aanleg wisselt, heeft een ritme.

In wezen hebben de getallen een mannelijke en een vrouwelijke aanleg.

De oneven getallen 1, 3, 5, 7, 9 zijn MANNELIJK

De even getallen 2, 4, 6, 8 zijn VROUWELIJK

Dit houdt niet in dat deze mannelijke en vrouwelijke eigenschappen op zich dominant of superieur zijn, hoewel het duidelijk mag zijn dat het in sommige gevallen beter is de mogelijkheden van de een te hebben, en niet van de ander. Dit onderscheid tussen mannelijk en vrouwelijk wordt in vele culturen aangebracht, of het nu ‘primitieve’ stamculturen zijn of hoogontwikkelde gemeenschappen met complexe filosofische stelsels. Het past heel goed in de Chinese filosofie van Yin en Yang, waarbij Yin vrouwelijk is en Yang mannelijk (zie figuur 5).

De even getallen worden dus als vrouwelijke getal

Bekijk ook

Numerologie en synchroniciteit

Numerologie en synchroniciteit

Numerologie is de leer van de ritme van de schepping uitgedrukt in getallen. Alles heeft een eigen ritme en een eigen trilling. Voor de bekende filosoof en wiskundige Pythagoras waren getallen mystiek en vol betekenis. Hij ontdekte dat alles uit te drukken is in getallen en dat het hele universum een harmonie is van getallen.