Ingrediënten:
- 10 blaadjes basilicum
- een beetje citroensap
- 4 eetlepels gemalen jonge parmezaan
- 600 g gemengde zuiderse groenten (paprika, courgette, aubergine, bospaddestoelen, …)
- 1 klontje Solo margarine
- 2 blokjes Knorr Finesse Bouillon Groenten
- 4 eetlepels Bertolli olijfolie
- 300 g risottorijst
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
Bereiding:
- Snij de groenten in blokjes van 1 centimeter.
- Smeer de aubergine onmiddellijk in met citroensap.
- Bak alles op hoog vuur in de Bertolli olijfolie en voeg de fijn gesneden basilicum toe.
- Snij de ui en het teentje knoflook fijn.
- Neem een grote pan en stoof ze in olijfolie.
- Voeg de rijst toe en fruit kort aan.
- Los 2 Knorr bouillonblokjes op in 1 liter kokend water, voeg dit toe aan de rijst en laat iets meer dan al dente koken, zonder te roeren !
- Bedek de bodem van een warme anti-aanbakpan met de parmezaan en laat deze bruinen.
- Haal het gevormde parmezaankoekje goudbruin uit de pan en verdeel in grove stukken.
- Werk de risotto af met wat Solo margarine en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de groenten en de rijst over vier diepe borden en garneer met een parmezaankoekje.