Home => Spiritualiteit & Nieuwe tijd => Dromen en duidingen => Dromen – een fascinerend proces

Dromen – een fascinerend proces


Het analyseren van dromen is een fascinerend proces, dat veel onthult over gedachten, gevoelens en je relatie met anderen. Een droom is een weerspiegeling van gedachten en de wereld om je heen. Het toont beelden en gevoelens over wat er is gebeurd, wat er gaat gebeuren en wat er zou kunnen gebeuren. Dromen laten wensen, verwachtingen en ambities zien.

Antwoorden Zoeken

Als je droomt, zoek je deels antwoorden en oplossingen voor alledaagse problemen. Als je geluk hebt, kun je zelfs in de toekomst reizen en krijg je een glimp te zien van de anderen kant van de horizon. Dromen zijn kleurrijk, informatief, vergezocht en soms volkomen belachelijk. Deze bron van informatie voegt een extra dimensie toe aan jouw bewuste, wakkere leven, want hoe onwerkelijk dromen ook lijken, als ze eenmaal ‘ontcijferd’ zijn, tonen ze gedachten en gevoelens over alledaagse situaties.

Het Doel van Dromen

Eén denkwijze is dat we met name slapen om te dromen. Tijdens de slaap rusten we uit. Je vult gedachten en gevoelens aan door je af te sluiten, zodat je rustig kunt terugblikken. dromen zijn voornamelijk een persoonlijke, innerlijke dialoog.

Je Ware Aard

Door te dromen leer je jezelf kennen. Als je jouw dromen onderzoekt, is het belangrijk dat je je beste en slechtste eigenschappen kent en dat je aanvaardt hoe je leven tot dusver is verlopen. Het begrijpen van dromen is een onschatbare bron van inspiratie en advies; je krijgt inzicht in jouw leven en relaties.

Oorzaken Herkennen

Je moet een symbolische droom kunnen onderscheiden van een droom die gecreëerd is door externe omstandigheden. Heb je het misschien koud in je droom omdat je dekbed van bed viel?

Motieven Vaststellen

Leer met behulp van je dromen over andere mensen en hun ware motieven. Je kunt dan in het echte leven beter met deze personen omgaan.

Waarheid of Metafoor?

Herken het verschil tussen letterlijke symbolen en een metaforische droom over jouw wereld. Een droom heeft niet altijd de meest voor de hand liggende betekenis.

Beheersen en Veranderen

Leer de uitkomst van je dromen te beheersen en te veranderen. Hierdoor krijg je betere controle over het dagelijks leven.

Ontwikkel Creativiteit

Gebruik dromen voor het uitoefenen van jouw creatieve vaardigheden. Grote kunstenaars uit het verleden lieten zich inspireren door hun droomwereld.

Verbeter Jezelf

Herken tekortkomingen en werk eraan. Dromen zijn een eerlijke beoordeling. Door de symbolen en metaforen te accepteren en te begrijpen kun je je leven verbeteren.

Betekenissen van Dromen

Sommige symbolen en onderwerpen zijn algemeen bekend. Hieronder vind je betekenissen van enkele bekende onderwerpen. Vergeet niet dat elke droom uniek is en bij de dromer hoort.

  • Reizen – deze dromen gaan over het lot en het levenspad van de dromer.
  • Slangen – verwijzen naar libido en seksuele ambitie. In combinatie met andere symbolen vertegenwoordigen ze goed, kwaad, afgunst of een ‘addertje onder het gras’.
  • Koninklijk – duidt op gewichtigheid, grootheidswaan en uiterlijk vertoon. Ook kan een koninklijke droom verwijzen naar een autoriteit.
  • Tanden verliezen – dit heeft te maken met komende veranderingen. Deze droom komt meestal voor tijdens de pubertijd en de menopauze.
  • Vallen – angst om uit de gratie te raken. Het is een voorgevoel van verlies van controle.
  • Vliegen – deze dromen staan symbool voor ambitie en vrijheid en het ontstijgen boven de aardse problemen.
  • Huis en tuin – het huis staat voor persoonlijkheid of ziel. de tuin duidt op persoonlijkheid en jouw rol in de wereld.
  • Achtervolgd worden – betekent vaak dat je een probleem uit de weg gaat. De achtervolger is soms een aspect van jezelf dat je uit de weg gaat.
  • Dood – je eigen dood staat voor een nieuw begin. De dood van anderen betekent dat de dromer vijandig bejegend wordt.

Bekijk ook

Valdromen - een veelvoorkomend droomthema

Valdromen – een veelvoorkomend droomthema

Veel mensen dromen meermalen per jaar dat ze vallen, op de grond of in het niets. Men denkt dat dit komt doordat het lichaam moet overschakelen naar een diepere slaapfase. Hoe het ook zij, zo'n val maakt meestal deel uit van een ingewikkelde droom.